zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Ministerie van Financiën: Douane lanceert e-zine voor externe relaties
Ministerie van Financiën: Douane lanceert e-zine voor externe relaties

Ministerie van Financiën: Douane lanceert e-zine voor externe relaties

  • Nederland
  • Voor iedereen die in zijn dagelijkse werk te maken heeft met de Douane of douanezaken, is er nu de digitale kwartaaluitgave Douane inZicht. Dit e-zine houdt lezers op de hoogte van ontwikkelingen binnen Douane Nederland die van belang zijn voor overheid en bedrijfsleven.
  • Ministerie van Financiën
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minfin.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2015/02/17/douane-lanceert-e-zine-voor-externe-relaties.html

Het eerste nummer van Douane inZicht staat stil bij onder meer de Union Customs Code (UCC), de nieuwe Europese douanewetgeving die volgend jaar van kracht wordt. Wat betekent de komst van deze UCC voor Nederlandse ondernemers, en hoe kunnen zij zich er op voorbereiden? Verder is er aandacht voor de Inspiratiebundel AEO, die bedrijven helpt méér te halen uit hun status van Authorised Economic Operator. Ook de master Customs & Supply Chain Compliance wordt belicht, een unieke academische opleiding voor het douanevak, die evengoed plaats biedt aan studenten uit de private sector.

Douane inZicht kent een aantal vaste rubrieken. Zoals ‘inActie’, waarin deze keer een medewerker van de Douane wordt gevolgd die op luchthaven Schiphol toezicht houdt op de naleving van sanctiemaatregelen tegen Rusland. De rubriek ‘inCijfers’ maakt telkens een werkproces van de Douane inzichtelijk aan de hand van statistische feiten. Zo wordt ditmaal (bijna) alles verteld over douanecontroles bij koeriersbedrijven.

Binnenkort is Douane inZicht ook als app te downloaden voor iOS en Android.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top