donderdag, november 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Minkels presenteert nieuwe whitepaper over implementatie van micro datacenterstrategie
Minkels presenteert nieuwe whitepaper over implementatie van micro datacenterstrategie

Minkels presenteert nieuwe whitepaper over implementatie van micro datacenterstrategie

  • Nederland
  • De rol van datacenters verandert snel, gedreven door de cloud, datagroei en IT-kostenreductie. Dit leidt tot nieuwe uitdagingen als het gaat om het future-proof maken van datacenterinfrastructuren. Datacenterleverancier Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) – heeft een aantal whitepapers gepubliceerd die als richtlijn dienen voor het creëren van een toekomstbestendig en energiezuinig datacenter. Minkels lanceert nu een nieuwe whitepaper over micro datacenters, met als titel ‘White paper 09 – Micro data centres: from strategy to implementation’.
  • Minkels
  • info@minkels.com

De wereldwijde micro datacentermarkt groeit naar verwachting van 2.67 miljard dollar in 2017 naar 8.47 miljard dollar in 20221. Niek van der Pas (Lead Data Centre Expert en auteur van Minkels’ nieuwste whitepaper) legt uit: “Als we kijken naar de datacentermarkt, dan zijn er drie drivers die de marktvraag beïnvloeden. Allereerst belanden steeds meer applicaties in decloud. Daardoor hebben veel bedrijven genoeg aan een klein en overzichtelijk datacenter dat wel voldoet aan de eisen van een groot datacenter.”

Andere bedrijven kiezen ervoor om hun IT uit te besteden aan commerciële datacenters of cloud data centers. “Deze bedrijven kunnen de omvang van hun in-house datacenters verkleinen, wat meer efficiëntie oplevert: een lager energieverbruik en meer voorspelbare (operationele) kosten. Tenslotte is er het Internet of Things (IoT) – de belangrijkste driver in de micro datacentermarkt. In 2014 waren er wereldwijd nog 14 miljard connected devices. In 2020 zullen dat er 50 miljard2 zijn. Centrale afhandeling van data voldoet voor IoT-toepassingen in veel gevallen niet, vanwege onder meer low latency (edge analytics) eisen. IoT-toepassingen vereisen lokale afhandeling van deze data met micro datacenters.”

IoT heeft een grote impact op het datacenterecosysteem en op connectiviteit. Zowel in de core- als in de edge-laag ontstaan nieuwe kansen en uitdagingen. “Als micro datacenters op de juiste manier worden ingezet, dan kan het de hoeksteen van de moderne IT-infrastructuur worden – een oplossing die voldoet aan alle behoeften van een veeleisende, altijd beschikbare IT-omgeving in de edge”, aldus Van der Pas. Om te begrijpen welke overwegingen leiden tot de selectie van de beste micro datacenteroplossing, bespreekt whitepaper 09 het Data Centre Decoupling Point (DCDP), een stakeholderanalyse en een bedrijfsrisicoanalyse die wordt vertaald naar beschikbaarheids-, veiligheids- en (resource)efficiency-eisen. Al deze aspecten worden geprojecteerd naar de praktische implementatie van een micro datacenter. De nieuwe whitepaper helpt de lezer bij het maken van de juiste overwegingen en keuzes.

***

Over ‘White paper 09 – Micro data centres: from strategy to implementation’
De nieuwe whitepaper, geschreven door Minkels’ Lead Data Centre Expert, Niek van der Pas – beschrijft het micro datacenterlandschap en de verschillende stakeholders tot in detail. In dit document staan onderwerpen als bedrijfscontinuïteit, toekomstige behoeften, risico’s en de integratie van IT en faciliteiten centraal. Doel van deze whitepaper is om de lezer mee te nemen in het proces: van de strategievorming tot de praktische overwegingen voor de implementatie. De whitepaper is aan te vragen via www.minkels.com/whitepapers.

Over Minkels
Minkels is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor datacenterinfrastructuur. Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerde organisatie (NYSE Euronext Paris: LR) met een wereldwijde afzet binnen de markten voor laagspanningsinstallaties, datanetwerken en datacenters. Legrand is aanwezig in meer dan 180 landen en behaalde in 2016 een omzet van 5 miljard euro. De producten van Minkels vallen op dankzij innovatie en flexibiliteit. Klanten zijn altijd verzekerd van de nieuwste datacentertechnologieën, modulaire oplossingen die beantwoorden aan klantspecifieke en evoluerende businessbehoeften. Meer informatie over Minkels: www.minkels.com.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top