dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Minste mensen in 2015 overleden op zondag
Minste mensen in 2015 overleden op zondag

Minste mensen in 2015 overleden op zondag

  • Nederland
  • In 2015 zijn er van alle dagen in de week de minste mensen op zondag overleden.
  • Legal & General
  • servicedesk@landg.nl

Vorig jaar zijn er het minst aantal mensen in Nederland overleden op een zondag. Dat blijkt uit gegevens van een Nederlandse uitvaartmaatschappij die vorig jaar de minste sterfgevallen binnenkreeg op zondag. Het wil hierdoor echter niet zeggen dat het overlijdensrisico op zondag kleiner is dan op andere dagen van de week.

Verklaring
Vorig jaar kwamen dus de minste sterfgevallen binnen op zondag bij de Nederlandse uitvaartmaatschappij. Volgens de maatschappij is dat al jaren zo. Een verklaring voor deze cijfers kan de uitvaartmaatschappij niet geven.

In 2015 zijn er meer mensen overleden dan in de voorgaande jaren
Het viel wel op dat vorig jaar meer mensen zijn overleden dan in de voorgaande jaren. Het aantal sterfgevallen lag volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Nederland in 2015 op ruim 147 duizend mensen, wat zeker 7 duizend mensen meer waren dan in de jaren 2014, 2013 en 2012. Er zijn vooral in de wintermaanden van vorig jaar veel mensen overleden. Dat heeft naar alle waarschijnlijkheid iets te maken met een griepepidemie waar Nederland toen mee te maken had. Veel oudere mensen zijn kwetsbaar voor griep.

Meeste mensen in 2015 overleden op vrijdag
De meeste mensen zijn vorig jaar overleden op een vrijdag. In 2015 is ruim 15 procent van alle overledenen in dat jaar gestorven op de laatste dag voor het weekend. Ook hiervoor is geen verklaring gegeven vanuit de Nederlandse uitvaartmaatschappij.

Meer sterfgevallen dan geboortes in de Europese Unie vorig jaar
In juli heeft Eurostat (het bureau voor de statistiek van de Europese Unie) de bevolkingscijfers van de landen in de Europese Unie bekend gemaakt en daaruit blijkt dat er voor het eerst meer sterfgevallen zijn geweest dan geboortes. Dat heeft echter niet gezorgd voor een bevolkingskrimp in Europa. Door het aantal migranten dat zich in de Europese Unie heeft gevestigd zijn de bevolkingsaantallen in veel landen zelfs gestegen.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top