donderdag, juni 27, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Misbruikslachtoffer Leontiene debuteert met ‘Weg naar de vrijheid’
Misbruikslachtoffer Leontiene debuteert met ‘Weg naar de vrijheid’

Misbruikslachtoffer Leontiene debuteert met ‘Weg naar de vrijheid’

  • Nederland
  • "Weg naar de vrijheid" is het levensverhaal van Leontiene Coonen, maar staat ook vol met hilarische anekdotes. Ze heeft een bewogen leven achter de rug, maar met vallen en opstaan en dankzij haar humor vecht ze zich erdoorheen. Uiteindelijk heeft ze haar doel bereikt en vindt ze de weg naar de vrijheid. Ze hoopt met haar verhaal een steun te zijn voor andere slachtoffers.
  • www.nieuwsbank.nl
  • leontienecoonen@hotmail.com

Misbruik in de katholieke kerk blijft helaas een actueel onderwerp. Als kind van zes krijgt Leontiene te maken met excessief geweld als ze op kostschool zit bij de nonnen van de ‘Zusters van het Kostbaar Bloed’ in Sittard. Ze wordt gepest en getreiterd. Drie jaar lang heeft ze daarvan te lijden gehad. Toen ze 12 jaar was moest ze weer naar kostschool, ditmaal bij de Ursulinen in Eijsden. Ook daar gebruikten de nonnen excessief geweld. Dit keer nog heftiger. Dat heeft een grote impact op haar leven. Later als volwassen vrouw lukt het haar dan ook niet om weerstand te bieden tegen de ongewenste seksuele avances van een oudere non. Dat was in 1999 op haar vijftigste bij de Franciscanessen in Klooster Alverna te Aerdenhout. Het aangrijpende levensverhaal van ‘Weg naar de vrijheid’ is Leontiene’s debuut, een autobiografie van haar zesde tot nu, een half jaar geleden.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top