dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Misschien ziet u slechter dan u denkt…
Misschien ziet u slechter dan u denkt…

Misschien ziet u slechter dan u denkt…

  • Nederland
  • Staat die TV ineens te veraf of zag ik vroeger ook al zo wazig? Zijn de letters van mijn boek nu gekrompen? Naar schatting 300.000 senioren lijden aan een oogaandoening zonder het zelf in de gaten te hebben. Seniorenorganisatie Unie KBOgaat de strijd aan tegen onopgemerkte oogaandoeningen.
  • Unie KBO
  • http://www.kbo.nl
  • info@kbo.nl

Als u te laat achter een oogaandoening komt kan dat ernstige gevolgen voor uw gezondheid hebben. Toch is 60% van alle slechtziendheid en blindheid in Nederland te voorkomen of te behandelen. Om mensen tijdig voor te lichten organiseert de Unie KBO lokaal speciale themabijeenkomsten. Senioren krijgen daarbij van een gezondheidsvoorlichter samen met een oogarts of optometrist uitgebreid informatie, voorbeelden van oogaandoeningen en tips.

“De Unie KBO vindt vroegtijdige signalering van oogaandoeningen uitermate belangrijk en we pleiten daarom ook voor een screening van de ogen één keer per drie jaar”, zegt Ellen Willemsen, beleidsadviseur van de Unie KBO. “Goed zien is van belang voor kwaliteit van leven van alle senioren. Daarom verzorgen we niet alleen voor onze KBO-leden maar nu ook voor andere geïnteresseerden voorlichting over Beter Zien.”

De Unie KBO organiseert bijeenkomsten over oogaandoeningen voor groepen senioren van minimaal 20 personen. Bent u benieuwd of u het allemaal nog wel goed ziet, organiseer dan samen met uw medebewoners van een zorgcentrum, leesclub, wandelclub een bijeenkomst Beter Zien.

Neem contact op met Adinda Remigius van de Unie KBO, per e-mail via aremigius@uniekbo of bel 073-6123475 en vraag naar het informatiepakket en de mogelijkheden voor een bijeenkomst Beter Zien. Kijk voor meer informatie op www.kbo.nl/beterzien

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top