woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Modehuis Oilily opent online museum ter ere van 50 jarig bestaan
Modehuis Oilily opent online museum ter ere van 50 jarig bestaan

Modehuis Oilily opent online museum ter ere van 50 jarig bestaan

  • Nederland
  • Het Nederlandse modehuis Oilily bestaat deze herfst 50 jaar. Een mijlpaal voor het merk dat vanaf haar oprichting in 1963, lange tijd heeft moeten vechten tegen het establishment.
  • Oilily World
  • http://www.oililyworld.com
  • press@oililyworld.com

Het duurde zo’n 20 jaar voordat het grote publiek de kleurrijke en fantasievolle collecties van Oilily durfde te omarmen. Er was in die tijd geen ontwerper te vinden die het in z’n hoofd haalde om kleuren als roze, rood en oranje met elkaar te combineren. Inmiddels is Oilily uitgegroeid tot een onderscheidend lifestylemerk dat in meer dan 80 landen wordt verkocht.
Maar gelukkig neemt het eigenwijze merk uit Alkmaar zichzelf nog steeds niet al te serieus. ‘Daarom zeggen wij: never grow up.’

De beginjaren – Wat Oilily onderscheidde van andere kinderkledingmerken was het feit dat de belevingswereld van het kind centraal werd gesteld tijdens het creatieveproces. De wensen van het kind waren belangrijk, niet die van de ouders. Deze nieuwe visie resulteerde in een oorspronkelijke en kleurrijke stijl die de modewereld op z’n kop zette. Dat kon omdat kinderkleding in de jaren zestig een afspiegeling was van wat volwassenen droegen. De belangrijkste kleuren waren wit, grijs en zwart. Oilily stelde er een kindercollectie tegenover die opviel door virtuoze kleurcombinaties, invloeden uit verschillende culturen, een combinatie van bijzondere materialen, humoristische details en een zeer hoge kwaliteit.

Het wereldwijde succes – In de jaren 80 groeide Oilily uit tot een wereldmerk met een grote schare fans. Vooral creatieve mensen waren niet weg te slaan uit de vele Oilily Exclusive Stores. In totaal werden er rond de 200 Oilily Exclusive Stores geopend. Altijd in de meest exclusieve winkelstraten en winkelcentra ter wereld. Van Londen tot Kaapstad. Van New York tot Hong Kong.

Nadat de oprichters Willem en Marieke Olsthoorn het merk verkochten om met pensioen te gaan, ging het helaas steeds slechter met Oilily, en moesten de Oilily Exclusive Stores sluiten.
Inmiddels is het merk terug in handen van de originele oprichtersfamilie, en gaat het weer een mooie toekomst tegemoet.

50 jaar – Oilily staat bekend om de bijzondere en tijdloze collecties, die te vinden zijn in meer dan 5.000 winkels wereldwijd. Al 50 jaar lang. Dat wordt gevierd met een bijzondere kalender vol uniek beeldmateriaal waarin aandacht wordt besteed aan de rijke geschiedenis, het rijke heden en de nog rijkere toekomst van Oilily. Voor het herfst/winterseizoen is een speciale ‘Celebration’-print ontworpen, welke te vinden is op enkele opvallende items in de tassen- en kledingcollecties.

De print is samengesteld uit iconische afbeeldingen en illustraties van Oilily door de jaren heen, waaronder kinderportretten van Willem en Marieke Olsthoorn.

Fans kunnen hun hart ophalen in het online Oilily Museum, beschikbaar opoililyworld.com/50years. Om het nog leuker te maken, kunnen bezoekers van website zichzelf toevoegen aan de tijdlijn door een foto in Oilily-kleding of met een ander Oilily-product te uploaden. Bijvoorbeeld een foto van in je gloednieuwe Oilily-jas. Of een foto waarop je schrijft in een authentieke Oilily-agenda.

Vanaf deze week wordt dit online museum ruimschoots gecommuniceerd via verschillende social media-kanalen en wordt elke donderdag de #TBT geclaimd; in navolging van de trend waarbij social media-gebruikers iedere donderdag jeugdfoto’s van zichzelf verspreiden. Op deze manier roept Oilily haar followers op zichzelf aan de tijdlijn toe te voegen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top