zondag, augustus 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Modeontwerper agnès b. debuteert als regisseur en ontwerpt voor EYE Shop
Modeontwerper agnès b. debuteert als regisseur en ontwerpt voor EYE Shop

Modeontwerper agnès b. debuteert als regisseur en ontwerpt voor EYE Shop

  • Nederland
  • Modeontwerper en filmmecenas agnès b. speelt al jaren een opvallende rol in de filmwereld, als kledingontwerper voor Tarantino’s Pulp Fiction, als producent van Harmony Korine, en nu ook als regisseur.
  • image002 (1)
  • EYE
  • www.eyefilm.nl
  • info@eyefilm.nl
  • AGNES B IN EYE PBR!

Haar visueel verrassende debuut My name is Hmmm… is op maandag 16 maart in EYE te zien in aanwezigheid van agnès b. Speciaal voor EYE heeft agnès b. producten ontworpen die vanaf maandag 16 maart gepresenteerd en te koop zijn in de EYE Shop, waaronder een T-shirt en een tas met haar handgeschreven lijfspreuk J’aime le cinema! erop.

My name is Hmmm…, maandag 16 maart 2015 om 21.00 uur te zien in EYE. Inleiding door Milou van Rossum (Chef mode, NRC DeLUXE). Na de vertoning is er een Q&A met de regisseur. / Agnès b. ontwerpen zijn te koop in EYE Shop, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl. / Interviews met agnès b. aan te vragen bij marnixvanwijk@eyefilm.nl, pers- & pr-attaché EYE.

Modeontwerper agnès b. debuteerde als regisseur met My name is Hmmm…, onder haar echte naam Agnès Troublé. De visueel verrassende film volgt de elfjarige Céline die ontsnapt aan het seksueel misbruik van haar vader door zich aan boord van een vrachtwagen te smokkelen. De Schotse bestuurder (gespeeld door beeldend kunstenaar en Turner Prize-winnaar Douglas Gordon) groeit uit tot een surrogaatvader.

My name is Hmmm… ging in première op het Filmfestival van Venetië en is op maandag 16 maart eenmalig in EYE te zien in aanwezigheid van agnès b.

In samenwerking met EYE heeft agnès b. een aantal producten ontworpen die rond haar komst te koop zijn in de EYE Store, waaronder een T-shirt, een tas, een pen en schriftjes met haar handgeschreven lijfspreuk J’aime le cinema! erop.

agnès b. (Versailles, 1941) heeft al vele jaren een sterke band met film. Ze is producent van tegendraadse films van onder andere Harmony Korine, en ontwierp kleding voor Tarantino’s Reservoir Dogs (Harvey Keitel) en Pulp Fiction (de garderobe van de Twist-dansende Uma Thurman en John Travolta) en voor David Lynch’s Mulholland Drive.

Als filmmecenas ondersteunde ze compromisloze films als Irréversible (2002) van Gaspar Noé en Trouble Every Day (2001) van Claire Denis, en tal van filmfestivals.

Haar winkel in New York is ingericht met vintage, oversized filmposters die ooit de aandacht trokken van filmmaker Harmony Korine, die in 1999 een artistieke samenwerking met agnès b. zou aangaan. Haar productiebedrijf Love Streams is vernoemd naar de gelijknamige film van John Cassavetes.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top