vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Modulair bouwen is de bouwwijze van de toekomst
Modulair bouwen is de bouwwijze van de toekomst

Modulair bouwen is de bouwwijze van de toekomst

  • Nederland
  • De tijdsfactor was van doorslaggevend belang bij de uitbreidingsnieuwbouw voor de basisschool. Het project moest tijdens de zomervakantie worden uitgevoerd en voltooid. Modulair bouwen was niets nieuws voor de Stad Mülheim an der Ruhr. Reeds verscheidene malen werd er succesvol met ALHO samengewerkt om scholen aan te passen aan het actuele concept van de zogenaamde ‘open dagschool’, waarvoor een uitgebreider ruimteaanbod vereist is.
  • Modulair bouwen is de bouwwijze van de toekomst - 19.05.2015
  • www.alho.nl
  • Martin.vanLith@alho.com

„Met de modulaire bouwwijze van ALHO konden we ook nu weer in uiterst korte tijd een hoogwaardig gebouw optrekken waarvan de ruimte-lijke configuratie precies op onze wensen en behoeften is afgestemd en dat zowel architectonisch als functioneel aan het bestaande bouwwerk is aangepast“, vertelt Cornelia Piehl, ingenieur en lid van het Planungsteam Immobilienservice van de Stad Mülheim an der Ruhr. Ze is ervan overtuigd dat iedereen hier met veel plezier naar school zal gaan.

Ook de medewerkers van de school zijn blij met de nieuwe mooie en grote ruimten met bijzonder veel lichtinval. Ze zijn niet te vergelijken met de muffe, oude klaslokalen die velen zich uit de eigen kindertijd herinneren.

Peter Schnatmann, die als ontwerp- en projectarchitect verantwoordelijk was voor de schooluitbreiding, is eveneens tevreden. „De samenwerking met ALHO was uitgesproken constructief. ALHO is werkelijk een correcte en betrouwbare partner. Al onze ideeën en wensen zijn verwezenlijkt.“

Het bestaande basisschoolgebouw daterend uit de jaren 1950 werd naar het oosten uitgebreid met een gelijkvloerse verbindingsgang en een twee verdiepingen tellend bouwwerk met noordzuidoriëntatie; hierdoor werd meteen ook een rustige binnenplaats als atrium gecreëerd. In de verbindingsgang zijn de nieuwe sanitaire voorzieningen van de school ondergebracht. En het tweelaagse  ieuwbouwdeel omvat op de benedenverdieping de naar het atrium gerichte eetzaal en drie klaslokalen van elk 65 m². Op de bovenverdieping bevinden zich twee multifunctionele ruimten, twee begeleidingsruimten en een computerruimte. Ze zijn allemaal even groot om een zo flexibel mogelijk gebruik en een vlotte functiewissel toe te laten.

Over Alho2015

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top