maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / ‘Moed in het aangezicht van tegenspoed’
‘Moed in het aangezicht van tegenspoed’

‘Moed in het aangezicht van tegenspoed’

  • Internationale
  • De Nederlandse equipe voor de Invictus Games presenteerde zich gisteren in Doorn. 24 gewonde (oud-)militairen binden in september in Londen de sportieve strijd aan met zo’n 400 lotgenoten uit 14 landen.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/07/10/moed-in-het-aangezicht-van-tegenspoed

“Jullie tonen moed in het aangezicht van tegenspoed”, zei de Britse ambassadeur, sir Geoffrey Adams. Voorafgaand aan de officiële presentatie ontving hij een kleine afvaardiging van het Nederlandse team op de Britse ambassade in Den Haag. “Jullie laten zien welke grote rol sport speelt in het herstel van gewonde militairen. De Invictus Games geven ons de gelegenheid om ons respect en waardering te tonen voor alle militairen.”

Paralympics

De deelnemers aan de Invictus Games komen onder meer uit Australië, Duitsland en Groot-Brittannië. Maar ook Afghanistan, Irak en Georgië sturen gewonde militairen naar Londen. Van 10 tot 14 september nemen ze het hier tegen elkaar op in de accommodaties van de Olympische Spelen en de Paralympics van 2012.

‘Nieuwe uitdaging’

“Natuurlijk was ik liever niet in deze situatie terechtgekomen”, zegt voormalig sergeant-majoor Paul Gommers. “Tijdens het boogschieten ben ik zo gefocust dat ik de pijn en de chronische vermoeidheid even niet voel. Hierin heb ik mijn nieuwe uitdaging gevonden.”

‘Ik ben er nog’

Oud-wachtmeester Jack Pastora komt uit op 5 atletiekdisciplines, zowel bij werponderdelen als sprintnummers. “Ik wil laten zien dat ik er nog steeds ben en dat ik nog steeds prestaties kan leveren.”

Rolstoelracen

Nederland neemt tijdens de Invictus Games deel aan een breed scala aan sporten. De individuele onderdelen variëren van gewichtheffen tot handbiken en van hangboogschieten tot rolstoelracen. Als team neemt Nederland deel aan het zitvolleybal en zwemestafette.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top