woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Moeder Dolmatov akkoord met schadevergoeding
Moeder Dolmatov akkoord met schadevergoeding

Moeder Dolmatov akkoord met schadevergoeding

  • Nederland
  • De Nederlandse staat heeft overeenstemming bereikt met de moeder van Aleksandr Dolmatov, mevrouw Doronina, over de door de Staat aan haar te betalen schadevergoeding.De Russische asielzoeker Dolmatov pleegde begin 2013 zelfmoord terwijl hij in vreemdelingendetentie zat.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/06/moeder-dolmatov-akkoord-met-schadevergoeding.html

Uit onderzoek van de Inspectie voor Veiligheid en Justitie bleek later dat op verschillende momenten door verschillende organisaties in de vreemdelingenketen onzorgvuldig is gehandeld. Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) bood zijn excuses aan en gaf richting de Tweede Kamer aan voldoende grond te zien om eventuele schade van de nabestaande(n) als gevolg van het overlijden van de heer Dolmatov te vergoeden. Naar aanleiding hiervan zijn na de publicatie van het inspectierapport de gesprekken met mevrouw Doronina en haar gemachtigde over de schadevergoeding gestart. Vandaag heeft de moeder van Dolmatov de in het Russisch vertaalde overeenkomst met de Nederlandse overheid ondertekend. Over de inhoud van de overeenkomst worden geen mededelingen gedaan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top