woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Mogelijke afschaffing zelfstandigenaftrek door het kabinet
Mogelijke afschaffing zelfstandigenaftrek door het kabinet

Mogelijke afschaffing zelfstandigenaftrek door het kabinet

  • Nederland
  • Het beperken en afschaffen van de zelfstandigenaftrek ligt opnieuw onder de loep. Alhoewel in het Belastingplan 2015 de voorgenomen beperking/afschaffing van de zelfstandigenaftrek nog van tafel werd geschoven zijn de huidige kabinetsplannen erop gericht de zelfstandigenaftrek alsnog te gaan beperken/af te schaffen.
  • zelfstandigenaftrek
  • VRB Adviesgroep
  • https://www.vrbadvies.nl
  • vrbadvies@gmail.com

zelfstandigenaftrek

Daarnaast heeft het kabinet plannen om Zzp’ers te verplichten tot het afsluiten van een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid en ziekte. Het afschaffen van de zelfstandigenaftrek gepaard met een verplichte invoering van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zal de gemiddelde ZZP-er tienduizend euro per jaar gaan kosten. Pim van Rijswijk, directeur van de VRB Adviesgroep in Utrecht: “Deze plannen leiden nu al tot een aardbeving in ondernemend Nederland en ondernemers staan momenteel in de rij om te laten berekenen wat de gevolgen zijn van een eventuele wetswijziging in hun situatie: .

Wanneer bovenstaande plannen worden doorgevoerd kan dit grote financiële gevolgen hebben voor zzp’ers, waaronder  ook de kleine zzp’ers. Naast de juridische voordelen van het omzetten van een eenmanszaak naar B.V. zal het hiermee ook fiscaal-financieel nog voordeliger zijn om de  eenmanszaak om te zetten naar B.V. Het verdient dan ook de voorkeur om dit te laten beoordelen.

Over vrbadvies

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top