woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Mondriaan Fonds: KunstKoop in 125 galeries verspreid over Nederland
Mondriaan Fonds: KunstKoop in 125 galeries verspreid over Nederland

Mondriaan Fonds: KunstKoop in 125 galeries verspreid over Nederland

  • Nederland
  • In 125 galeries kunnen particulieren de komende twee jaar kunst op afbetaling kopen zonder rente te betalen met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds. De rente wordt vergoed door het fonds. Met de KunstKoop wil het Mondriaan Fonds de particuliere kunstmarkt versterken en de verkoop van hoogwaardige hedendaagse beeldende kunst stimuleren. Sinds 1997 maakten meer dan 46.000 kopers gebruik van deze regeling en kochten voor ruim 145 miljoen euro aan kunstwerken. Galeries kunnen eenmaal in de twee jaar een aanvraag indienen voor deelname aan de KunstKoop.
  • Mondriaan Stichting
  • http://www.mondriaanfonds.nl
  • info@mondriaanfonds.nl
  • http://www.mondriaanfonds.nl/2015/01/22/kunstkoop-125-galeries-verspreid-nederland/

Onlangs vond de aanvraagronde voor de periode 2015-2016 plaats. Een adviescommissie bestaande uit voorzitter Roos van Put (publicist en adviseur Raad voor Cultuur), Hester Alberdingk Thijm (directeur AkzoNobel Art Foundation), Eelco van der Lingen (directeur Nest), Hugo Bongers (voorzitter WORM), Han Steenbruggen (directeur Museum Belvédère) en Anne van der Zwaag (zelfstandig publicist) heeft op basis van de kwaliteit van het tentoonstellingsprogramma en de professionaliteit van de galerie een selectie gemaakt. Bij de beoordeling is rekening gehouden met de pluriformiteit van het kunstaanbod en met een regionale spreiding van de galeries.

Het fondsbestuur heeft het advies overgenomen. In 118 galeries en 7 nevenvestigingen kan nu met de KunstKoop kunst gekocht worden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top