zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Mondriaan Fonds: Oriëntatiereis 2014 naar Korea en Japan
Mondriaan Fonds: Oriëntatiereis 2014 naar Korea en Japan

Mondriaan Fonds: Oriëntatiereis 2014 naar Korea en Japan

  • Nederland
  • Van 1 tot en met 13 september organiseert het Mondriaan Fonds de jaarlijkse Oriëntatiereis. Dit keer gaat de reis naar Korea en Japan. Een groep van 16 bemiddelaars en kunstenaars uit Nederland, België, Denemarken en Zwitserland bezoekt de steden Seoul & Gwangju in Korea en Tokyo, Yokohama en de Setouchi eilanden in Japan. De reis wordt in samenwerking met het Belgische BAM Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetia georganiseerd.
  • Mondriaan Stichting
  • http://www.mondriaanfonds.nl
  • info@mondriaanfonds.nl
  • http://www.mondriaanfonds.nl/Nieuws/item/Orientatiereis_2014_naar_Korea_Japan/

De reis is van dag tot dag te volgen via een speciale blog.

De 6 deelnemers uit Nederland zijn na voordracht van een adviescommissie geselecteerd. Het gaat om Ksenia Galyaeva (beeldend kunstenaar), Rumiko Hagiwara (beeldend kunstenaar), Juliette Jongma (directeur Juliette Jongma Galerie), Rob Knijn (artistiek directeur Heden), Wilma Sütö (curator moderne en hedendaagse kunst Stedelijk Museum Schiedam) en Winnie Teschmacher (curator de Ketelfactory).

Azië speelt een steeds grotere rol binnen de internationale kunstwereld. De deelnemers krijgen daarom in iedere stad een overzicht gepresenteerd van de belangrijkste spelers – instellingen, musea, curatoren, verzamelaars en kunstenaars – op het gebied van de hedendaagse beeldende kunst. Het programma is in samenwerking met internationale experts, lokale adviseurs en de Nederlandse ambassade samengesteld.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top