zondag, november 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Mondriaan Fonds weer aanwezig met jong talent bij Art Rotterdam 2015
Mondriaan Fonds weer aanwezig met jong talent bij Art Rotterdam 2015

Mondriaan Fonds weer aanwezig met jong talent bij Art Rotterdam 2015

  • Nederland
  • In februari 2015 zal het Mondriaan Fonds voor de derde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts organiseren tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van de beeldend kunstenaars die in 2013 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière.
  • Mondriaan Stichting
  • http://www.mondriaanfonds.nl
  • info@mondriaanfonds.nl
  • http://www.mondriaanfonds.nl/Nieuws/item/2014_10_09_Prospects_Concepts/

Het Mondriaan Fonds heeft voor deze editie kunsthistoricus Mirjam Westen uitgenodigd de tentoonstelling samen te stellen. Mirjam Westen is conservator hedendaagse kunst bij Museum Arnhem. Zij was ook curator van de succesvolle editie van Prospects & Concepts, die begin dit jaar ruim 13.000 bezoekers trok. Verder zal het Mondriaan Fonds weer samenwerken met Tom Postma Design voor het ontwerp van de expositie.

Op de tentoonstelling zal werk te zien zijn uit alle disciplines – van schilderkunst tot installaties, van video tot performances – en van nog onbekend talent tot kunstenaars die al veelbesproken projecten op hun naam hebben staan. Bij de expositie verschijnt een publicatie over de deelnemende kunstenaars.

De Werkbijdrage Jong Talent (18.000 euro) kan worden aangevraagd door kunstenaars tot vier jaar na hun afstuderen aan het kunstvakonderwijs. De bijdrage kan worden gebruikt voor alles dat verband houdt met nieuw, werk zoals onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland.

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects & Concepts jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals en verzamelaars maar ook een brede groep geïnteresseerden de mogelijkheid met het werk van deze beloftevolle kunstenaars kennis te maken. Bovendien is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent
Locatie: Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam
5 t/m 8 februari 2015

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top