maandag, november 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Mondriaan-remake Victory Boogie door BN’ers centraal tijdens concert van Trijntje Oosterhuis in tuin van kasteel de Wittenburg in Wassenaar
Mondriaan-remake Victory Boogie door BN’ers centraal tijdens concert van Trijntje Oosterhuis in tuin van kasteel de Wittenburg in Wassenaar

Mondriaan-remake Victory Boogie door BN’ers centraal tijdens concert van Trijntje Oosterhuis in tuin van kasteel de Wittenburg in Wassenaar

  • Nederland
  • “Een uniek schilderij voor een uitzonderlijk doel in de townships in Zuid-Afrika.” Zo omschrijft Frank Faessen van Art Center De Raay in Baarlo de 574 vakjes tellende beroemde Mondriaan-remake Victory Boogie Woogie, die door talrijke BN-ers is ingekleurd. Op vrijdag 3 juli, tijdens een concert van Trijntje Oosterhuis in de tuin van Kasteel De Wittenburg in Wassenaar, presenteert Faessen het schilderij aan Nederland.
  • Karin Bloemen 4
  • Health Promotion South Africa Trust
  • http://www.healthpromoters.co.za
  • info@healthpromoters.co.za

Elk vakje is door de penseelstreek van een andere ‘schilder’ persoonlijk ingekleurd en zal via verloting naar de gelukkige eigenaar gaan. De opbrengst van het schilderij gaat naar de Health Promoters die gezondheidseducatie verzorgt in de townships van Zuid-Afrika. Een indrukwekkende stoet BN-ers steunt deze sympathieke actie. Gordon, Isa Hoes, Karin Bloemen, burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, Thé Lau, Manuela Kemp, gouverneur Bovens, Patricia Steur, Nurlaila Karim, Antje & Romy Monteiro, Klaas Wilting en Petra Heyboer, en vele anderen, ze schilderden hun vakje en steunen zo het werk van de Health Promoters.

Bij Trijntje in de publiciteit

Kasteel de Wittenburg organiseert vrijdag 3 juli [Aanvangstijd: 18.00 uur, kaarten zijn nog verkrijgbaar via www.wittenburg.nl ] concert van Trijntje Oosterhuis waar bezoekers kunnen genieten van haar muziek en van een ‘walking dinner’ van chef-kok Rietveld. Onder de gasten bevinden zich een groot aantal ambassadeurs die hun land in Nederland vertegenwoordigen. “Hét moment om deze bijzondere remake een internationaal tintje te geven,” benadrukt Faessen.

Op deze memorabele avond schildert mevrouw Shida Bliek (oprichtster van Diplomat Club Wassenaar) namens alle ambassadeurs ook één vakje. “Toen medio 2014 het idee in Baarlo ontstond, was het nog klein. Het enthousiasme om dit initiatief juist in het Mondriaanjaar te realiseren bleek enorm. Zeker door de koppeling met de Health Promoters. De kinderen en jonge vrouwen in Zuid- Afrika hebben deze ondersteuning hard nodig en het is bijzonder leuk om dit te doen. Zoiets samen realiseren geeft een geweldig gevoel.”

Kindersterfte anno 2015

Nog steeds sterven kinderen in Zuid-Afrika vanwege slechte hygiënische omstandigheden. “Dit heeft mij zo geraakt dat ik het werk van de Health Promoters graag ondersteun. Deze organisatie maakt namelijk écht het verschil en kan via educatie het leven van de mensen in de townships structureel verbeteren.”

Naast deze actie richtte Faessen ook de stichting ‘Vrienden van de Health Promoters’ op waarvan hij nu voorzitter is. “Dankzij medewerking van ambassadeurs als Nurlaila Karim, Patricia Steur en Kenneth Herdigein, gingen de deuren open naar bekend Nederland. Iedereen vindt het een mooi initiatief. Ook van de Josti Band kregen we een groot applaus!”

Door een lot te kopen à € 10, – maak je kans om de bijzondere remake te winnen. Bovendien ontvangt de winnaar het boek waarin alle ‘schilders’ een persoonlijke noot schreven. “Aan het einde van dit Mondriaanjaar heeft één persoon, na trekking via de notaris in november, een wel hele bijzondere ‘Mondriaan’ aan de muur hangen,” glundert Faessen.

Loten kunt u kopen via www.educatievoorafrika.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top