donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Mondriaan Stichting: Lezing tijdens Art Rotterdam: herman de vries – to be all ways to be
Mondriaan Stichting: Lezing tijdens Art Rotterdam: herman de vries – to be all ways to be

Mondriaan Stichting: Lezing tijdens Art Rotterdam: herman de vries – to be all ways to be

  • Nederland
  • Op donderdag 5 februari van 15:00 tot 15:45 uur blikken Colin Huizing en Cees de Boer vooruit op de Nederlandse inzending voor de 56ste Biennale van Venetië. Onder de titel to be all ways to be toont het Nederlandse paviljoen installaties van herman de vries, waar onder het nieuwe werk giornale di venezia. Deze lezing maakt deel uit van het lezingenprogramma van Art Rotterdam en zal plaats vinden in de CitizenM-Lounge.
  • Mondriaan Stichting
  • http://www.mondriaanfonds.nl
  • info@mondriaanfonds.nl
  • http://www.mondriaanfonds.nl/2015/01/30/lezing-tijdens-art-rotterdam-herman-de-vries-ways/

herman de vries werkt al meer dan zestig jaar aan een veelzijdig oeuvre waarin kunst, wetenschap en filosofie met de werkelijkheid van de wereld worden geconfronteerd. Centraal in zijn werk staan processen en verschijnselen van de natuur, die door de vries worden gepresenteerd als de primaire, fysieke werkelijkheid. de vries verzamelt, ordent, isoleert en toont objecten uit de natuur en richt daarmee onze aandacht op zowel de uniciteit als de diversiteit van de ons (direct) omringende wereld. De kracht en rijkdom van het oeuvre van de vries komen voort uit de biotoop die hij in het Duitse Eschenau heeft ontwikkeld; en werden tijdens zijn vele reizen waaronder zijn bezoek aan Venetië en haar lagune verder versterkt.

De curatoren Huizing en De Boer vertellen over de consistentie in het werk van de vries; van zijn beginwerken uit de ZERO periode tot de recentere werken. Zij gaan in op de actualiteit en urgentie van het werk van de vries; zowel in de context van de Biënnale als in een bredere context van hedendaagse stellingnames over de relatie tussen natuur en cultuur.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top