woensdag, februari 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Mondriaan Stichting: Minister opent to be all ways to be
Mondriaan Stichting: Minister opent to be all ways to be

Mondriaan Stichting: Minister opent to be all ways to be

  • Nederland
  • Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op 6 mei om 14 uur de presentatie to be all ways to be, de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië. Dit heeft het ministerie bekendgemaakt. Birgit Donker: “We zijn verheugd dat de minister deze statelijke inzending met herman de vries en de curatoren Colin Huizing en Cees de Boer extra luister wil bijzetten”. De tentoonstelling is van 9 mei tot en met 22 november open voor publiek.
  • Mondriaan Stichting
  • http://www.mondriaanfonds.nl
  • info@mondriaanfonds.nl
  • http://www.mondriaanfonds.nl/2015/04/29/minister-opent-to-be-all-ways-to-be/

Opgeleid als bioloog en natuuronderzoeker, verzamelt, ordent, isoleert en toont herman de vries objecten uit de natuur en richt daarmee onze aandacht op zowel de uniciteit als de diversiteit van de ons (direct) omringende wereld. Ter voorbereiding op de tentoonstelling reisde hij naar Venetië waar hij materialen en objecten verzamelde in de lagune, op de verlaten eilanden, in de stad en in de Giardini. Het resultaat zijn nieuwe werken, zowel in het Rietveld paviljoen als op het voormalige ‘pesteiland’ Lazzaretto Vecchio, die verbindingen tot stand brengen tussen deze plekken binnen de unieke habitat van de lagune van Venetië.

Een centraal werk in de tentoonstelling: from the Laguna of venice – a journal, brengt de lagune het paviljoen binnen. Het is een visueel, fotografisch, botanisch en objectmatig verslag van de vries’ bezoek aan de lagune en haar eilanden. Daarnaast wordt het publiek uitgenodigd om deze habitat, als onderdeel van de biënnale, te bezoeken. Speciale boottochten varen naar het verlaten eiland Lazzaretto Vecchio waar zich het sanctuarium natura mater van herman de vries bevindt. Kaarten voor deze tochten zijn verkrijgbaar in het paviljoen.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt de publicatie herman de vries – to be all ways to be waarin het recente werk van de vries in Venetië leidend is. Criticus en curator Jean-Hubert Martin (oa Magiciens de la Terre, Centre Georges Pompidou / Grande Halle Parc de la Vilette, 1989) is in dialoog gegaan met de vries over de verschillende perspectieven in zijn werk sinds 1975. De vormgeving ligt in handen van grafisch vormgever Remco van Bladel. Speciaal voor to be all ways to be transformeerde hij de bestaande futura letter van Paul Renner – het favoriete lettertype van herman de vries – tot de natura: de vorm van elke letter is herkenbaar en tegelijkertijd individueel en verschillend. De publicatie wordt uitgegeven door Valiz in samenwerking met het Mondriaan Fonds.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top