dinsdag, november 19, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Mondriaan Stichting: Nieuw buitenlandatelier – Deltaworkers in New Orleans
Mondriaan Stichting: Nieuw buitenlandatelier – Deltaworkers in New Orleans

Mondriaan Stichting: Nieuw buitenlandatelier – Deltaworkers in New Orleans

  • Anderen
  • De residency Deltaworkers, New Orleans in de Verenigde Staten is nieuw toegevoegd aan het aanbod van artist-in-residency plekken via Buitenlandateliers. Beeldend kunstenaars en bemiddelaars kunnen zich tot 1 mei aanmelden voor een werkperiode van drie maanden.
  • downtown-new-orleans-460x263
  • Mondriaan Stichting
  • http://www.mondriaanfonds.nl
  • info@mondriaanfonds.nl
  • http://www.mondriaanfonds.nl/2015/03/12/nieuw-buitenlandatelier-deltaworkers-in-new-orleans/

Deltaworkers is een nomadisch artistiek productie- en onderzoeksplatform dat de zuidelijke staten van de Verenigde Staten (als een van de laatste mythische plaatsen in de westerse cultuur) onderzoekt. Makers uit verschillende disciplines (beeldende kunst, theater, film, literatuur, muziek, architectuur en design) worden uitgenodigd voor een werkperiode. De residency die wordt aangeboden bestaat uit een intensief programma van drie maanden voor beeldend kunstenaars of bemiddelaars.

Deltaworkers is een residency voor veldonderzoek en biedt geen studioruimte aan. Uit eigen ervaring weten Joris Lindhout en Maaike Gouwenberg hoe waardevol het is om vanuit een onderzoeksplan te werken en volledig op te gaan in de stad, de omgeving, de mensen en de cultuur, om op die manier informatie te verzamelen voor een project. Naast het residency programma is er ook een apart programma waarin kunstenaars worden gepresenteerd die niet eerder in New Orleans te zien zijn geweest. Voor meer informatie over de residency klik hier.

Tot 1 mei kan ook voor de andere buitenlandateliers worden aangevraagd bij Arts Initative Tokyo, A-I-R Laboratory in Warschau, Capacete in Rio de Janeiro, AIR Berlin Alexanderplatz, Wiels in Brussel, Projectstudio China, ISCP in New York, Instituto Buena Bista in Curaçao en CCS Bard in Annandale-on-Hudson.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top