donderdag, december 12, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Monitor financieel gedrag: “Uitgaven in de hand en beter in staat rekeningen tijdig te betalen”
Monitor financieel gedrag: “Uitgaven in de hand en beter in staat rekeningen tijdig te betalen”

Monitor financieel gedrag: “Uitgaven in de hand en beter in staat rekeningen tijdig te betalen”

  • Nederland
  • Nederlanders letten over het algemeen goed op hun uitgaven (90%). De helft zegt zelfs ‘heel goed’ op te letten (52%). Een meerderheid spaart (87%), heeft het afgelopen jaar niet rood gestaan (58%) en heeft geen betalingsherinneringen gehad (66%). Dit blijkt uit de Monitor financieel gedrag van Wijzer in geldzaken onder ruim 1.000 consumenten van 18 t/m 80 jaar. Het platform ziet een lichte verbetering ten opzichte van 2013: Nederlanders staan bijvoorbeeld iets minder vaak rood en ontvangen minder vaak betalingsherinneringen.
  • Ministerie van Financiën
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minfin.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2014/09/30/monitor-financieel-gedrag-uitgaven-in-de-hand-en-beter-in-staat-rekeningen-tijdig-te-betalen.html

De meerderheid van de Nederlanders kijkt bij financiële beslissingen niet langer dan 10 jaar vooruit. 41% van de mensen is niet van plan om maatregelen te treffen voor een verlies van inkomsten uit arbeid. Vooral jongeren, laag opgeleiden en mensen beneden een modaal inkomen zijn dit niet van plan. Meer dan zes van de tien Nederlanders hebben een buffer voor de korte termijn (62%). Het bedrag in dit spaarpotje is bij 26% van de mensen hoger dan € 5.000,-. Bij het nemen van financiële beslissingen houden de meeste Nederlanders t/m 66 jaar rekening met de toekomst (78%). Vaak kijkt men ongeveer 10 jaar vooruit (60%). Slechts 18% kijkt een langere periode vooruit.

‘Struisvogelpolitiek en kuddegedrag’

Woensdag 1 oktober organiseert platform Wijzer in geldzaken het symposium ‘Struisvogelpolitiek en kuddegedrag’ voor professionals werkzaam in het domein van persoonlijke financiën. Erevoorzitter van Wijzer in geldzaken Koningin Máxima, minister Dijsselbloem en diverse andere experts spreken deze dag in Diergaarde Blijdorp over het stimuleren van verantwoord financieel gedrag; het managen van geld, het financieel plannen of het bewust beslissen over financiële producten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top