zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Motivatiebrief demotiveert sollicitanten
Motivatiebrief demotiveert sollicitanten

Motivatiebrief demotiveert sollicitanten

  • Nederland
  • Motivatiebrieven werken ironisch gezien demotiverend. Uit een onderzoek van motivatievoorbeeld.com blijkt dat het moeten schrijven van een sollicitatiebrief afschrikwekkend kan werken.
  • Stress
  • motivatiebriefvoorbeeld.com
  • http://www.motivatiebriefvoorbeeld.com
  • info@motivatiebriefvoorbeeld.com

Uit resultaten van een onderzoek van motivatiebriefvoorbeeld.com is gebleken dat het moeten schrijven van een sollicitatiebrief afschrikwekkend kan werken. De grote meerderheid van de peilingsdeelnemers heeft namelijk moeite met het schrijven van een motivatiebrief. Bijna 15% vindt het meer dan moeilijk en wordt zelfs zodanig afgeschrikt dat er wordt getwijfeld om überhaupt te reageren op een vacature. Bijna 20% hiervan kiest er voor om uiteindelijk  niet te solliciteren. Slechts een kleine minderheid beschouwt een motivatiebrief  niet als een obstakel maar als een aantrekkelijke uitdaging. Het moeten opstellen van een motivatiebrief valt dus moeilijk genoemd te worden. Zelfs in onze huidige economie, waar door de crisis werkeloosheid heerst, kan een sollicitatie afschrikwekkend werken. Motivatiebrieven werken dus op een ironische wijze juist demotiverend.

Uit dit zelfde onderzoek is gebleken dat het niet duidelijk wat de conventies van een sollicitatiebrief precies zijn. Zo heerst er onduidelijkheid over de lengte van een goede motivatiebrief. De meerderheid van de peilingsdeelnemers vindt dat een sollicitatiebrief de lengte van ongeveer tussen en half en een heel A4 hoort te zijn.  Ongeveer 10% denkt echter dat wanneer de lengte van een sollicitatiebrief toeneemt de kwaliteit dit ook doet. Tevens heerst er verwarring over het onderwerp van een goede motivatiebrief. Meer dan 50% acht het weergeven van zijn of haar capaciteiten en persoonlijke eigenschappen als de meest significant in een sollicitatiebrief. Afgerond 27% vindt het schrijven een uiteenzetting over de redenen waarom het bedrijf waar wordt gesolliciteerd bijzonder of interessant is als belangrijkste aspect. De minderheid die overblijft ziet het noemen van ervaringen in het verleden en da manier waarop de vacature is gevonden belangrijk om te noemen.

Over AnnaS

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top