dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Multi Vastgoed en AM Real Estate Development contracteren weer nieuwe winkelformules in ‘Nieuwe Haagse Passage’ in centrum Den Haag; Primeur – eerste winkel in Nederland van Duitse modeketen KULT
Multi Vastgoed en AM Real Estate Development contracteren weer nieuwe winkelformules in ‘Nieuwe Haagse Passage’ in centrum Den Haag; Primeur – eerste winkel in Nederland van Duitse modeketen KULT

Multi Vastgoed en AM Real Estate Development contracteren weer nieuwe winkelformules in ‘Nieuwe Haagse Passage’ in centrum Den Haag; Primeur – eerste winkel in Nederland van Duitse modeketen KULT

  • Nederland
  • Multi Vastgoed en AM Real Estate Development (AM RED) hebben onlangs een huurovereenkomst gesloten met de Duitse multi fashion brand store KULT voor een vestiging in de ‘Nieuwe Haagse Passage’; hun eerste winkel in Nederland. Tevens opent de bekende Amerikaanse koffieketen Starbucks hier hun eerste vestiging in het centrum van Den Haag. Daarnaast zijn Nelson Schoenen (eerste winkel in Den Haag), ICI Paris XL, Frozz (fresh frozen yoghurt), Sacha schoenen en het theeconcept 8tea5 gecontracteerd. De Haagse traiteur Dungelmann opent hier zijn eerste ‘deli counter’. Hiermee is het project nagenoeg geheel verhuurd. De ‘Nieuwe Haagse Passage’ opent op donderdag 18 september 2014 en heet vanaf dat moment ‘De Passage’.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/multi-vastgoed-en-am-real-estate-development-contracteren-weer-nieuwe?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=0

Grootste MANGO in Nederland

Multi Vastgoed en AM RED contracteerden al eerder The Sting, Miss Etam, Xenos, Intertoys, Parfumerie Douglas en MANGO. Onlangs heeft MANGO besloten om haar winkelruimte in de ‘Nieuwe Haagse Passage’ substantieel uit te breiden, waardoor deze vestiging bij opening de grootste MANGO van Nederland is.

Nieuwe Haagse Passage

In nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag realiseren Multi Vastgoed en AM RED (Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV) de ‘Nieuwe Haagse Passage’ in de binnenstad van Den Haag. Het project omvat circa 10.500 m² winkels en het Suite Novotel met 118 suites. De ‘Nieuwe Haagse Passage’ maakt een kwalitatief hoogwaardige verbinding tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat en sluit naadloos aan op de bestaande Passage. Het ASR Dutch Prime Retail Fund (DPRF) van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer is eigenaar van de winkels. Accor Hotels Nederland is eigenaar van het hotel. Het betreft het eerste Suite Novotel in Nederland, een 4-sterren hotel dat uitermate geschikt is voor langer verblijf. Het hotel opent op 1 oktober 2014.

Grootschalige vernieuwingsoperatie

De ‘Nieuwe Haagse Passage’ is het volgende hoogtepunt van de grootschalige vernieuwingsoperatie rond de Grote Marktstraat, van oudsher een belangrijke doorgaande route met prestigieuze winkelketens en een hoog voorzieningenniveau. De gemeente transformeert de Grote Marktstraat in een aantrekkelijke winkelboulevard met internationale allure. De herinrichting van de Grote Marktstraat is in het voorjaar van 2015 gereed.

Door deze ontwikkeling versterkt de binnenstad haar positie nog meer ten opzichte van diverse grootschalige winkelcentra in de Haagse regio, maar verbetert ook haar positie als hotelbestemming voor nationale en internationale reizigers.

Transparant gebouw

Het concept voor de ‘Nieuwe Haagse Passage’ is van T+T Design, het in-house ontwerpbureau van Multi Vastgoed. Architect Bernard Tschumi heeft het concept verder uitgewerkt en heeft een licht, open en transparant gebouw ontworpen. De passage krijgt een glazen kap van circa vijftien meter hoog; een nieuw icoon voor de binnenstad.

Duurzaamheid

Multi Vastgoed, AM RED en a.s.r. vastgoed vermogensbeheer hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een duurzame stedelijke structuur voor de binnenstad van Den Haag te creëren. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een BREEAM-NL Nieuwbouw Good ontwerpcertificaat voor het winkelgedeelte van de ‘Nieuwe Haagse Passage’. Daarnaast draagt de realisatie van de ‘Nieuwe Haagse Passage’ bij aan het vasthouden van de koopkracht en het stimuleren van de lokale werkgelegenheid.

Met de realisatie van de ‘Nieuwe Haagse Passage’ is de locatie van het voormalige gebouw van Marks & Spencer getransformeerd tot een moderne passage met winkels en een hotel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top