maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Museum MORE Gorssel eind mei open
Museum MORE Gorssel eind mei open

Museum MORE Gorssel eind mei open

  • Nederland
  • MORE, het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme, opent haar deuren eind mei 2015 in Gorssel. Het museum wordt gehuisvest in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, dat eind 2012 is vrijgekomen. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende gemeentehuis van Gorssel is intact gebleven.
  • MmR_006
  • Hans van Heeswijk architecten
  • http://www.heeswijk.nl
  • info@heeswijk.nl

De uitbreiding uit de jaren ’80 is inmiddels vervangen door nieuwbouw. Het museum is een paviljoenachtig gebouw van zeven museumzalen over twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het staat.

Het museum is een paviljoenachtig gebouw van zeven museumzalen over twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het staat. Naast het tentoonstellen van delen uit de vaste collectie biedt het gebouw ook ruimte aan wisselende exposities.

De collectie van MORE is verworven door Hans Melchers met de bedoeling om topwerken van Nederlandse Modern Realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar bijeen te houden en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Bijzondere aandacht gaat in het museum uit naar Carel Willink, de koele grootmeester van het Magisch Realisme. Meer dan 30 werken van Willink zullen te zien zijn, een unicum in Nederland. Naast Willink zijn beroemde kunstenaars zoals Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop vertegenwoordigd.

MORE is het vierde museum in het oeuvre van Hans van Heeswijk architecten. Eerdere musea zijn de uitbreiding van MOTI (voorheen Graphic Design Museum) Breda, de transformatie van Amstelhof tot museum Hermitage Amsterdam en de recente uitbreiding van het Mauritshuis in Den Haag.

Voor meer informatie over dit project, zie: http://www.heeswijk.nl/nl/projecten/openbaregebouwen/16.MmR/16.MmR.html

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top