zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Museum N More Maastricht gesloten
Museum N More Maastricht gesloten

Museum N More Maastricht gesloten

  • Nederland
  • Het religieus museum van Maastricht met de naam Museum N More inclusief museumcafé De Zwarte Madonna (met Surinaamse specialiteiten) heeft heden, zondag 24 augustus 2014, haar deuren helaas definitief moeten sluiten.
  • Museum Vaals
  • http://www.museumvaals.nl
  • info@museumvaals.nl

Het museum dat op 14 juni 2013 nog officieel geopend werd door burgemeester Onno Hoes was ontstaan door een samenwerking tussen Museum Vaals en Philadelpia Zorg. Philadelphia Zorg heeft eind 2012 Museum Vaals benaderd om invulling te geven aan de voormalige kloosterkapel en de stijlkamers van de Zusters Ursulinen op de Grote Gracht in Maastricht. Omdat de ruimte geschikt was en het een flink sociaal aspect bood (het bieden van dagbesteding aan ongeveer twintig personen met een beperking), is Museum Vaals dit project aangegaan. Er zijn door het niet gesubsidieerde museum kosten nog moeite gespaard om van de gehuurde ruimtes iets schitterends te maken.

Nu ruim een jaar later heeft Philadelphia Zorg tot teleurstelling van de bestuursleden van Museum Vaals en de medewerkers de stekker uit de samenwerking getrokken. De definitieve beëindiging werd afgelopen donderdag 21 augustus pas bekend. Eind augustus dient nu het pand verlaten te zijn en er is op deze manier voor het museum geen mogelijkheid een vervangende locatie te vinden. Een groot probleem voor Museum Vaals is dat zij het hoge door haar geïnvesteerde bedrag op deze manier verloren ziet gaan en niet terug kan verdienen.

De medewerkers van het museum en het museumcafé De Zwarte Madonna betreuren het daarnaast dat zij niet persoonlijk van de vaste bezoekers afscheid hebben kunnen nemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top