zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Museum Vaals actiever dan ooit
Museum Vaals actiever dan ooit

Museum Vaals actiever dan ooit

  • Nederland
  • Woensdag 3 december afronding St Barbarakapel Na sluiting van de dependance in Maastricht is het religieus museum in Vaals weer flink aan het werk om haar locatie nog mooier te maken dan het toch al wel was.
  • WP_20141202_004
  • Museum Vaals
  • http://www.museumvaals.nl
  • info@museumvaals.nl
  • WP_20141004_007

Er is de laatste maanden flink gewerkt in het park. Zo staat er een geweldig indrukwekkende kaarsenkapel, met een mooi devoot Mariabeeld, waar sfeervolle verlichting en muziek ingebracht is. De Marialiedjes gezongen door kinderkoren geven je een heel bijzonder gevoel als je in de kapel staat.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de St. Barbarakapel (beschermheilige van de mijnwerkers) om deze voor, haar feestdag, 4 december af te ronden. Een grote goudkleurige Barbara van een kleine twee meter met toren en zwaard zal uiteindelijk te zien zijn in een zwarte kapel met steenkool aan haar voeten. Boven in de kapel zullen een mijnwerkerslamp, mijnwerkershelm, beitel en penningen te zien zijn.

Daarna zal de Amsterdamse kunstenaar Hugo Kaagman het ruim vier meter hoge Christusbeeld afronden. De voorzijde is door hem al voorzien met opvallende Delftsblauwe afbeeldingen. Het beeld is inmiddels al het meest gefotografeerde Christusbeeld in Nederland. Menige bezoeker laat zich bij het beeld fotograferen en veel passanten stoppen om een foto of selfie te maken. Zodra het af is zal het zeker een eyecatcher zijn bij de ingang van het museum.

Het museum aan de Eschberg in Vaals ondervindt nog wel last van de sluiting van haar dependance in Maastricht, omdat velen denken dat ook het museum in Vaals gesloten is. Maar uit bovenstaande blijkt wel dat het museum heel actief bezig is en u ook graag ontvangt.

Museum Vaals en haar museumcafé De Zwarte Madonna zijn gevestigd op Eschberg 5-7 te Vaals. Het telefoonnummer is 043-3060080 en haar website is www.museumvaals.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top