woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Museum Vaals geeft Jezus nieuwe Delfts blauwe jas
Museum Vaals geeft Jezus nieuwe Delfts blauwe jas

Museum Vaals geeft Jezus nieuwe Delfts blauwe jas

  • Nederland
  • Museum Vaals laat haar grootste Christusbeeld van ruim drie meter hoog op dinsdag 24 juni in een nieuw jasje steken door de bekende Amsterdamse kunstenaar Hugo Kaagman.
  • WP_20140623_011
  • Stichting Museum Vaals
  • http://www.museumvaals.nl
  • info@museumvaals.nl

Het grote buitenbeeld op ook nog eens een hoge sokkel, dat bij de ingang van het museumpark staat onder de oudste boom van Vaals, staat met open armen de bezoekers van het museum te verwelkomen. Door de grootte van het beeld is het sowieso een eyecatcher, maar zodra Hugo Kaagman begint met zijn spuitbussen en sjablonen zal het meer dan een blikvanger zijn. De mantel van Christus zal in Delfts blauwe stijl bespoten worden.

Hugo Kaagman (www.kaagman.nl) alias de Stencil King heeft als pionier de sjabloon(stencil) graffiti verder ontwikkeld. Spuiten door met de hand uitgesneden spuitmallen. Met zijn collage stijl en gebruik van decoratieve patronen weet hij continu nieuwe verbanden te leggen en zienswijzen te ontwikkelen. De traditie moderniseren voor de toekomst is zijn uitgangspunt. Vanaf de jaren ’70 tot heden, heeft hij een groot Delfts blauw oeuvre ontwikkeld variërend van schilderijen, keramiek en kleding tot muren, tunnels, torens, bussen, boten, treinen en vliegtuigen. Een Christusbeeld ontbrak nog aan voornoemde opsomming.

Museum vaals staat vol met oude en hedendaagse religieuze kunst en voor velen is een bezoek aan het museum een feest van herkenning. Kunstenaars als Henk Schiffmacher en Rob Scholte werkten ook al samen met Museum Vaals.

Museum Vaals is gevestigd op de Eschberg 5-7 te Vaals. Het telefoonnummer is 043-3060080 en de website is www.museumvaals.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top