zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Muziek voor Water
Muziek voor Water

Muziek voor Water

  • Nederland
  • Benefietrecital meesterpianiste Marietta Petkova Het Almeerse pianofenomeen Marietta Petkova speelt op 24 oktober een eenmalig en uniek pianorecital met werken van Bach, Beethoven en Chopin op het benefiet concert voor het Weebale Katete-Kikwayi Water project in Oeganda.
  • Marietta Petkova door Mona Alikhah-waterfoto-hogere resolutie_ge
  • Stichting WeebaleFoundation
  • www.weebale.com
  • weebalefoundation@gmail.com
  • De Stichting hoopt dat het concert een groot succes wordt, dan kan er gewerkt gaan worden aan het Katete Kikwayi project in Oeganda Het Almeerse pianofenomeen Marietta Petkova speelt op 24 oktober een eenmalig en uniek pianorecital met werken van Bach, Beethoven en Chopin op het benefiet concert voor het Weebale Katete-Kikwayi Water project in Oeganda.
  • Weebalebenefietprogbaarn

Petkova: ‘Ik ben geraakt door wat een waterproject als dit oplevert voor de bevolking. Kinderen en vrouwen hoeven hierdoor niet elke dag een heuvelachtige route van vele kilometers te lopen met jerrycans op hun hoofd. Een reis met risico’s en kansen op verkrachting of ongelukken. Door dit water project hebben kinderen weer tijd om naar school te gaan om aan hun toekomst te werken. En het water is veilig.’

Het concert

Marietta Petkova is wat je noemt een zeldzaam natuurtalent. Ze won in 1978 haar eerste Grand Prix in Bulgarije. Voor het benefiet heeft ze haar drukke agenda opzij gezet voor een recital waar Bach, Beethoven, Chopin en Schumann centraal staan. Petkova is in staat de luisteraar in de ziel te raken. Haar virtuositeit, veelzijdigheid en talent zet ze ditmaal in voor het waterproject van de stichting Weebale.

Het waterproject

Het dorp Katete-Kikwayi heeft een groot tekort aan water. De Almeerse stichting Weebale gaat samen met de dorpsbewoners pompen plaatsen, leidingen leggen en wateropslagtank neerzetten zodat het dorp veilig drinkwater krijgt. De lokale bevolking wordt bij de bouw en installatie betrokken. Met de opbrengst van het concert helpt Weebale 5.700 dorpsbewoners aan veilig drinkwater.

De kaarten

Het concert vindt plaats in de Paaskerk in Baarn en start om 20.00 uur. Er zijn 400 plaatsen beschikbaar. De verwachte opbrengst komt volledig ten goede van het Katete-kikwayi waterproject. De entree is 30 Euro inclusief alle consumpties.

U kunt uw kaarten bestellen via www.weebale.com

Weebale betekent in het Oegandees: Dank je wel.

Over Weebalefoundation

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top