vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Muzikale alliantie voor ‘Laatste Vriend van Napoleon’
Muzikale alliantie voor ‘Laatste Vriend van Napoleon’

Muzikale alliantie voor ‘Laatste Vriend van Napoleon’

  • Nederland
  • Het muziektheaterspektakel ‘De laatste vriend van Napoleon’ ging gisteravond in première in Delfzijl. Behalve sterren als Arjan Ederveen en Ellen ten Damme had ook de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ een dragende rol.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/30/muzikale-alliantie-voor-%E2%80%98laatste-vriend-van-napoleon%E2%80%99

Delfzijl staat dit jaar stil bij de val van het laatste Franse bolwerk in Nederland, 200 jaar terug. De Koninklijke Landmacht viert haar 200-jarig bestaan. In de voorstelling komen beide jubilea samen: een muzikale alliantie.

Filmische muziek

Het landmachtorkest verzorgt de muzikale omlijsting van de voorstelling. In een speciaal ingerichte fabriekshal in de haven van Delfzijl krijgt het publiek 360 graden rondom verbeelding gepresenteerd. ‘Johan Willem Friso’ ondersteunt de beelden met filmische muziek.

Franse overheersing

De Franse kolonel Pierre Maufroy hield tot eind mei 1814 stand in Delfzijl. Dit terwijl de rest van Nederland al maanden was verlost van de Franse overheersing. Maufroy weigerde te geloven dat zijn opperbevelhebber en keizer was verslagen. Heden en verleden van de Noord-Groningse havenstad zijn in de voorstelling op een luchtige manier met elkaar verbonden.

Vrijkaarten

‘De laatste vriend van Napoleon’ is nog te zien op 31 mei en 3, 4 en 5 juni. De landmacht geeft via haar Facebookpagina enkele vrijkaarten weg.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top