vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / MVO-rapportage PostNL als eerste logistiek bedrijf op niveau Goud
MVO-rapportage PostNL als eerste logistiek bedrijf op niveau Goud

MVO-rapportage PostNL als eerste logistiek bedrijf op niveau Goud

  • Nederland
  • PostNL rapporteert als eerste logistiek bedrijf in Nederland op niveau Goud van FIRA over zijn beleid op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). PostNL publiceert zijn MVO-prestaties op het platform van FIRA en maakt ze zo inzichtelijk voor inkopers, leveranciers en (potentiële) klanten. FIRA verifieert de gerapporteerde MVO-prestaties van PostNL en beoordeelt ze. FIRA heeft nu vastgesteld dat PostNL op niveau ‘goud’ rapporteert.
  • Post NL
  • info@postnl.nl

Bij de beoordeling is door de FIRA gekeken naar de zorg van PostNL voor het klimaat, goed werkgeverschap en een positieve bijdrage aan de samenleving. PostNL heeft aangetoond dat MVO een belangrijk thema is binnen de bedrijfsvoering en dat zijn organisatie steeds meer is ingericht op duurzaamheid. Er is een duidelijk beleid om prestaties en innovaties op het gebied van duurzaamheid te meten en te verbeteren. Dit voldoet aan de internationale richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

PostNL is een betrouwbare partner in MVO

Albert Rodenboog, directielid en voorzitter van de duurzaamheidscouncil bij PostNL: “Ik vind het niet alleen belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen, maar ook dat het voor klanten en leveranciers inzichtelijk is hoe duurzaam we zijn. Dankzij FIRA kunnen ze dat zelf zien en beoordelen. Zo weten ze zeker dat we een betrouwbare partner zijn in het leveren van duurzame post- en pakket oplossingen . Verder kunnen we zelf ook onze gegarandeerd duurzame leveranciers uitkiezen uit de FIRA-lijst.”

Steeds transparanter over beleid

Het FIRA platform is een systeem met vier procesniveaus; Brons, Zilver, Goud en Platina. FIRA controleert sinds 2014 de prestaties van PostNL op maatschappelijk verantwoord ondernemen en beoordeelt het MVO-beleid. In 2014 haalde PostNL brons. Een jaar later zilver en nu dus goud.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top