zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum
Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum

Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum

  • Nederland
  • Op zaterdag 31 oktober vindt dit jaar in het Rijksmuseum de vierde Nacht van de Geschiedenis plaats, het feestelijke einde van de Maand van de Geschiedenis. Het thema van de Maand van de Geschiedenis in 2015 is Tussen Droom en Daad.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/nacht-van-de-geschiedenis-in-het-rijksmuseum

Tussen Droom en Daad

Het Rijksmuseum werkt dit onderwerp op 31 oktober uit in verschillende thema’s: het dromen van en over de Europese eenwording, het uitroepen van de onafhankelijkheid van Indonesië (1945) & de onafhankelijkheid van Suriname (1975), en de geschiedenis van tegenbewegingen & terrorisme. De Nacht van de Geschiedenis is hét jaarlijkse evenement voor historici, geschiedenis-liefhebbers en iedereen die in het verleden is geïnteresseerd.

Programma

Gastsprekers die avond zijn Herman van Rompuy, (´president van Europa´ 2010-2014), Nawal El Saadawi (Egyptisch politiek activiste en schrijfster), Peter Knoope (Associate Fellow International Centre for Counter Terrorism), Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam) en Beatrice de Graaf (hoogleraar Universiteit Utrecht). Er zijn verder bijdragen van Frits Bolkestein, Freek de Jonge, Generaal Tom Middendorp en Karin Amatmoekrim naast rondleidingen door het museum, interviews en discussies en een theatervoorstelling.

Het Historisch Nieuwsblad en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren verzorgen dit jaar weer programma-onderdelen. De hele avond kan worden gedwaald door een rustig museum en de avond sluit af met dans in het Atrium, samen met DJ Shug La Sheedah.

De Nacht van de Geschiedenis wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds en het Nederlands Openluchtmuseum

Kaarten via rijksmuseum.nl/nacht: € 30 (studenten € 20).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top