zaterdag, mei 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nationaal Forum SEPA-migratie streeft onverminderd naar overgang op SEPA per 1 februari 2014
Nationaal Forum SEPA-migratie streeft onverminderd naar overgang op SEPA per 1 februari 2014

Nationaal Forum SEPA-migratie streeft onverminderd naar overgang op SEPA per 1 februari 2014

  • Nederland
  • Het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS) heeft kennisgenomen van het voorstel van de Europese Commissie om de deadline van 1 februari 2014 voor de overgang op de SEPA-standaarden te handhaven, maar een additionele overgangstermijn van zes maanden in te voeren waarin betalingen volgens de huidige nationale standaarden door banken nog geaccepteerd mogen worden. Het is nog niet duidelijk of, en zo ja wanneer, dit voorstel door het Europese Parlement en de Raad van Ministers zal worden aangenomen.
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/nieuws-2014/dnb302169.jsp

Het NFS constateert dat, anders dan in sommige andere Europese landen, de migratie in Nederland al vergevorderd is. Naar schatting werden in december reeds 80% van de overschrijvingen en meer dan 50% van de incasso’s conform de nieuwe SEPA-standaarden uitgevoerd. Voor het overgrote deel van de nog niet gemigreerde bedrijven is de verwachting dat de deadline van 1 februari nog haalbaar is. Het NFS blijft dan ook onverminderd streven naar voltooiing van de overgang op de SEPA-standaarden per 1 februari 2014. Ook de Europese Centrale Bank heeft alle marktpartijen opgeroepen om de migratie per die datum af te ronden.

Het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS) is ingesteld door het Maatschapplijk Overleg Betalingsverkeer en begeleidt in Nederland de migratie naar IBAN en betaalmiddelen die zijn gebaseerd op Europese standaarden. Aanbieders en gebruikers van betalingsverkeer wisselen onder voorzitterschap van DNB in dit Forum informatie uit, bespreken de gewenste aanpak en maken afspraken over de migratie van het Nederlandse betalingsverkeer.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Remko Vellenga (020-524 22 72, 06-524 96 574) en Herman Lutke Schipholt (020-524 27 12, 06-524 96 900).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top