woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nationaal Occasion Onderzoek 2014
Nationaal Occasion Onderzoek 2014

Nationaal Occasion Onderzoek 2014

  • Nederland
  • Verwachting 2014: aantal apk’s voor personenauto’s groeit 2,9% Voor 2014 worden er in totaal 5,66 miljoen apk’s voor personenauto’s verwacht. Dit is een groei van 2,9% ten opzichte van 2013. Daarmee lijkt een einde te komen aan de daling van de apk-markt in de afgelopen jaren. Dit blijkt uit een prognose van het aantal apk’s, gebaseerd op de apk-vervaldatums van alle auto’s in het huidige wagenpark.
  • Peter Odding_Bart Hamminga
  • VWE
  • www.vwe.nl
  • persdienst@vwe.nl

Bijschrift: Peter Odding (VWE) overhandigt het eerste exemplaar van het Nationaal Occasion Onderzoek 2014 aan Bart Hamminga (Louwman&Parqui) tijdens Driving Business Aftermarket.

De laatste jaren daalde het aantal uitgevoerde apk’s. De voornaamste reden hiervoor was het in 2008 veranderde apk-regime, dat inhield dat jonge auto’s minder vaak gekeurd hoefden te worden. Het effect van deze veranderingen is nu volledig doorgewerkt in het wagenpark. Dit is een reden dat aan de daling van het aantal apk’s een einde komt. Een tweede ontwikkeling is dat het Nederlandse wagenpark gemiddeld steeds ouder wordt. Zo steeg de gemiddelde leeftijd van personenauto’s in Nederland van 8,8 jaar in 2009 naar 9,9 jaar nu. Gevolg hiervan is dat er steeds meer auto’s in een apk-plichtige leeftijd zijn.

Nieuw onderzoek: trends en verdieping apk-markt

Deze en vele andere conclusies komen voort uit het derde Nationaal Occasion Onderzoek (NOO), dat is uitgevoerd door VWE voertuiginformatie en –documentatie in samenwerking met het vakblad Automobiel Management. Marc van der Elst, onderzoeker van VWE, onderzocht de trends van de Nederlandse Occasion Markt. De wens om een volledig kalenderjaar te onderzoeken is dit jaar waargemaakt. Het nieuwe onderzoek betreft de vergelijking van het hele jaar 2013 met voorgaande jaren. Ook de extra verdieping rondom de apk-markt is nieuw in het onderzoek. Naast het aantal apk’s zijn ook de markt van apk uitvoerende bedrijven en de punten die geconstateerd worden bij keuringen onderzocht. Alle onderzoeksresultaten vindt u terug in het Nationaal Occasion Onderzoek 2014.

Over VWE

VWE voertuiginformatie en -documentatie is een zakelijke dienstverlener voor de autobranche. VWE is RDW-provider en levert online producten en -diensten voor alle partijen binnen de automotive sector, variërend van autobedrijven tot importeurs en lease- en verzekeringsmaatschappijen. Aangevuld met kennis van wet- en regelgeving biedt VWE de klant gemak en ondersteuning in zijn bedrijfsprocessen. Van RDW-diensten en exportdienstverlening tot managementinformatie en remarketingdienstverlening.

Over Automobiel Management

Automobiel Management is al ruim 30 jaar de toonaangevende informatiebron voor de autobranche in Nederland. De unieke combinatie van het vakblad, de nieuwswebsite, de elektronische nieuwsbrieven,Events, opleidingen en via Sociale Media maken Automobiel Management tot een autoriteit in de markt die garant staat voor een scherp, eigenzinnig en actueel aanbod van nieuws & achtergronden.

Automobiel Management brengt iedere maand achtergrondverhalen voor het midden- en hoger management in de Nederlandse autobranche. Analyses, interviews en reportages met de diepgang en duiding die voor de automotive ondernemer onmisbaar is om zijn koers te bepalen. Een toegankelijk geschreven mix van feiten en meningen, gelardeerd met statistische gegevens.Vakinformatie met oog voor de menselijke factor.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top