dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Nationale Holocaust Herdenking 2015
Nationale Holocaust Herdenking 2015

Nationale Holocaust Herdenking 2015

  • Nederland
  • Op zondag 25 januari 2015, 70 jaar na de bevrijding van Auschwitz, vindt bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark te Amsterdam de Nationale Holocaust Herdenking plaats ter herdenking van de volkerenmoord tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Joden, Sinti en Roma, en alle andere groepen die door de Nazi's als ongewenst en minderwaardig werden beschouwd.
  • Nederlands Auschwitz Comité
  • http://www.auschwitz.nl
  • info@auschwitz.nl

De herdenking vindt plaats in aanwezigheid van de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Vice-premier Asscher, Staatssecretaris Van Rijn van VWS, Burgemeester Van der Laan, leden uit de Tweede Kamer en ambassadeurs en hoge vertegenwoordigers van 25 landen. De herdenking begint om 11.00 uur met een Stille Tocht vanaf het Stadhuis naar het Wertheimpark.

Eberhard van der Laan, Burgemeester van Amsterdam, Lodewijk Asscher, Vice-premier en Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Jacques Grishaver, Voorzitter Nederlands Auschwitz Comité, houden toespraken.

Rabbijn Menno ten Brink zal de Jizkor en Kaddisj gebeden uitspreken. Er is muziek en zang van Maarten Peters, Doron Peper, het Carmel Quintet en het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando. Hierna is er gelegenheid voor particulieren en organisaties hun kransen en bloemen te leggen bij het monument

Belangstellenden kunnen zich vanaf 10 uur verzamelen in de hal van het Stadhuis, ingang Amstelzijde

http://www.auschwitz.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top