woensdag, september 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Nationale Scheikundeolympiade 2013 bij SABIC
Nationale Scheikundeolympiade 2013 bij SABIC

Nationale Scheikundeolympiade 2013 bij SABIC

  • Belgie
  • Scheikundige X-Factor in Limburg De Nationale Scheikundeolympiade is een jaarlijkse wedstrijd onder getalenteerde HAVO- en VWO-scholieren. Doel is scheikunde op middelbare scholen op de kaart te zetten en talent te ondersteunen. De finale van de 34e olympiade vindt plaats van 5 t/m 12 juni 2013. SABIC, wereldwijd vooraanstaand op het gebied van chemie, treedt op als gastheer vanuit het Europese hoofdkantoor in Limburg.
  • SABIC
  • info@marketingsolutions.be

Nationale Scheikundeolympiade
Begin 2013 namen zo’n 3.500 leerlingen deel aan de wedstrijd. Na twee examenrondes zijn de 20 finalisten bekend; zij gaan naar de finaleweek bij SABIC. Op 12 juni a.s. worden de vier winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke afsluiting in het Limburgse Gouvernement. De winnaars vertegenwoordigen Nederland in juli 2013 op de Internationale Chemieolympiade in Moskou.

De olympiade vindt afwisselend bij een bedrijf en universiteit plaats. Dit jaar organiseert het Comité Nationale Scheikundeolympiade het evenement samen met SABIC. De wedstrijd wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Cito, KNCV (Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging), VNCI (Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie) en diverse andere partners.

Scheikundige X factor in Limburg
De finaleweek vindt plaats in Limburg van 5 t/m 12 juni, vanuit het Europese hoofdkantoor in Sittard en de R&D– en productielocaties van SABIC op de Chemelot campus. Tijdens deze week worden de scholieren inhoudelijk en praktisch naar een (nog) hoger niveau gebracht. Daarnaast komen de vele facetten van het scheikundevak aan bod. Dit betreft bijvoorbeeld de toepassingen in onze maatschappij, uitdagingen op het gebied van verpakkingen, energie, gezondheid en onze toekomst. Ook komen carrièremogelijkheden in de (inter-)nationale- en Limburgse chemie aan bod.

Chemistry that Matters™
Chemie is een innovatieve en belangrijke sector binnen de Nederlandse en regionale economie.

Koos van Haasteren, Vice President Europe van SABIC en hoofdsponsor van de olympiade: “Chemie is een fascinerend en veelzijdig vakgebied. Scheikundigen werken aan innovatieve en duurzame toepassingen, waar onze maatschappij niet meer zonder kan. Voor chemische bedrijven, zoals SABIC, zijn mensen met scheikunde-expertise een belangrijke doelgroep. Internationaal marktleiderschap in de chemie vereist immers innovatief talent. We helpen graag getalenteerde scheikunde-scholieren verder op weg met onze expertise en ervaring.”

Van Haasteren vervolgt: “Met onze bijdrage aan de olympiade onderstrepen we het belang van scheikunde in het middelbaar onderwijs en aankomend talent. Deze scholieren zijn de toekomst. In juni staat hen een interessant en veelzijdig programma te wachten. Wellicht zien we in de toekomst deelnemers terug, bijvoorbeeld als stagiair, afstudeerder of medewerker.”

Ook de directie van Chemelot Campus in Zuid-Limburg, van nationaal belang qua onderzoek, ontwikkeling en onderwijs in chemie en materialen, draagt de olympiade een warm hart toe.

Bert Kip, Managing Director Chemelot Campus: “De rijksoverheid heeft chemie aangewezen als economische topsector. Zuid-Limburg is van oudsher sterk in innovatieve chemie. Dat komt grotendeels samen op Chemelot Campus, waar open innovatie plaatsvindt. Hier komen kennis en vaardigheden samen, vanuit het onderwijs en chemische bedrijven. Chemelot Campus ontwikkelt zich dan ook tot een motor van de Limburgse economie. Die motor kan alleen op volle kracht blijven draaien als voldoende jonge mensen kiezen voor een beroep in deze richting. Het is een keuze die wij de olympiade-deelnemers van harte aanbevelen. Hen wacht een interessante finaleweek. We wensen hen veel succes toe.”

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top