dinsdag, november 12, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Nazaat Anne Frank Boom in Clinton Park
Nazaat Anne Frank Boom in Clinton Park

Nazaat Anne Frank Boom in Clinton Park

  • Nederland
  • Een zaailing van de Anne Frank Boom wordt vandaag geplant in het Clinton Presidential Park in Little Rock (Arkansas, Verenigde Staten), 11.00 uur lokale tijd. Oud-president Bill Clinton is hierbij aanwezig. Het boompje wordt omgeven door glazen panelen met citaten, waaronder dit citaat van Anne Frank: “Vanaf m’n lievelingsplekje op de grond keek ik naar de blauwe hemel, de kale kastanjeboom aan wiens takken kleine druppeltjes schitterden, naar de meeuwen en de andere vogels die in hun scheervlucht wel van zilver leken… Zolang dit bestaat, dacht ik, en ik dit mag beleven, deze zonneschijn, deze hemel waar geen wolk aan is, zo lang kan ik niet treurig zijn.” (23 februari, 1944).
  • Anne Frank Stichting
  • http://www.annefrank.org/nl
  • museumsecretariaat@annefrank.nl
  • http://www.annefrank.org/nl/Nieuws/Nieuwsberichten/2015/Oktober/Anne-Frank-Boom-in-Clinton-Park/

Het boompje in Little Rock is een nazaat van de zg. Anne Frank Boom, de kastanjeboom die Anne Frank vanuit het Achterhuis kon zien. In de ruim twee jaar die Anne Frank in het Achterhuis zat ondergedoken (6 juli 1942 – 4 augustus 1944) begon de natuur en haar verlangen naar vrijheid een steeds grotere rol te spelen. Vanuit het niet-geblindeerde zolderraam kon Anne de lucht, de vogels en de kastanjeboom zien. In haar dagboek schreef zij drie keer over de boom.

De Anne Frank Boom, die in augustus 2010 omwaaide, heeft wereldwijd nazaten dankzij het zaailingenproject van de Anne Frank Stichting. In 2009 verzond de stichting, met hulp van Bontehoek Kwekerijen, elf nazaten naar partnerorganisatie Anne Frank Center in New York. Na drie jaar quarantaine konden de boompjes een definitieve bestemming in de Verenigde Staten krijgen. Inmiddels zijn er zeven boompjes geplant, waaronder een bij het kindermuseum in Indianapolis en een bij het Capitool in Washington.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top