dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / NDSM bouwt bamboebos
NDSM bouwt bamboebos

NDSM bouwt bamboebos

  • Nederland
  • De ‘grijze’ NDSM-werf vergroent! Ondernemers op de NDSM en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineengeslagen om een enorme partij bamboe naar Noord te halen. De struiken hebben een lengte van 5 tot wel 8 meter en floreren vanaf Hemelvaartsdag, bij festival Hemeltjelief! dat dit jaar in het teken staat van de aap en zijn leefomgeving.
  • Bamboebos NDSM - foto1
  • LiNC Communication
  • http://www.linc-communication.nl
  • info@linc-communication.nl
  • Persbericht - NDSM bouwt bamboebos

MOBIEL GROEN

De planten zijn uit het oosten van het land naar Amsterdam Noord getransporteerd, om daar in houten kuubskisten te worden overgepot. Vooralsnog zijn er zo’n 70 kuubskisten gevuld met aarde en bamboe, die na het festival over de werf worden verspreid onder deelnemende partijen als Bistro Noord, Stichting NDSM, Pllek, Brooklyn Hotel en initiator van het project: Noorderlicht Café. Ook de festivalorganisaties van Damaris en Amsterdam Kookt doen mee.

“Doel van dit project is om de relatief grijze werf te voorzien van mobiel groen dat op verschillende manieren is in te zetten bij evenementen en als aankleding van de NDSM in het algemeen”, aldus Jasper Helmer, mede-eigenaar Noorderlicht Café en verantwoordelijk voor de decoratie van Hemeltjelief! festival. “Bamboe is groen, groeit snel, geeft beschutting als het waait en schaduw als de zon schijnt. Doordat we met veel partijen zijn kunnen we de kosten splitten en heeft iedereen er profijt van!”

MUS MUST

Het ‘mobiele bamboebos’ dient niet alleen ter decoratie: ook mussen zijn dol op bamboe. De NDSM-werf wordt momenteel grondig opgeknapt, wat diverse grondwerkzaamheden met zich meebrengt (zoals de aanleg van leidingen voor gas, water, elektra). Onontkoombaar gevolg hiervan is dat er nogal wat bomen worden gekapt, waarin de mus huist. Ter compensatie draagt de Gemeente Amsterdam een groen steentje bij door een flink aantal gevulde kuubskisten voor haar rekening te nemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top