maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Nederland draagt bij aan Europese monitoringsmissie Oekraïne
Nederland draagt bij aan Europese monitoringsmissie Oekraïne

Nederland draagt bij aan Europese monitoringsmissie Oekraïne

  • Nederland
  • Nederland neemt deel aan de monitoringsmissie in Oekraïne van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Nederland heeft vijf waarnemers en een financiële bijdrage van 200.000 euro aangeboden. Drie Nederlandse waarnemers reizen binnenkort af richting Oekraïne.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/04/08/nederland-draagt-bij-aan-europese-monitoringsmissie-oekraine.html

‘Nederland doet dit omdat het veel waarde hecht aan het internationale streven om Oekraïne te ondersteunen en bij te dragen aan de-escalatie van de huidige crisis’, zegt minister Timmermans (Buitenlandse Zaken).

De OVSE besloot 21 maart een zogenoemde Special Monitoring Mission in Oekraïne te ontplooien. Deze missie, met in eerste instantie 100 waarnemers, zal opereren vanuit tien steden in Oekraïne. De waarnemers zullen door middel van informatievergaring inzicht bieden in de veiligheidssituatie in de verschillende regio’s. Daarnaast zullen zij rapporteren over eventuele specifieke incidenten, zoals botsingen tussen verschillende bevolkingsgroepen. De missie zal de mensenrechtensituatie monitoren – inclusief de rechten van minderheden – en de dialoog op ieder niveau bevorderen.

De missie wordt voor een periode van zes maanden ontplooid. Verlenging is mogelijk na een verzoek van Oekraïne en een nieuw besluit van de OVSE.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top