woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Nederland gastheer van internationale cyber space conferentie in 2015
Nederland gastheer van internationale cyber space conferentie in 2015

Nederland gastheer van internationale cyber space conferentie in 2015

  • Nederland
  • Nederland zal in 2015 de vierde internationale cyberconferentie organiseren. Dat is vandaag (vrijdag) bekendgemaakt op de slotdag van de derde internationale cyber space conferentie in Seoul, Zuid-Korea. Eerdere conferenties over dit onderwerp werden gehouden in Londen (2011) en Boedapest (2012).
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/18/nederland-gastheer-van-internationale-cyber-space-conferentie-in-2015.html

Cyber security is een snel groeiende uitdaging die niet alleen een nationale, maar ook een internationale respons vraagt. Met het gastheerschap van deze conferentie neemt Nederland het voortouw op een thema dat iedereen – zowel op het werk als privé – dagelijks raakt. Het biedt Nederland een goede gelegenheid om de internationale cyberagenda vorm te geven en de internationale positie van Nederland als kennis- en IT-land te verstevigen.

De organisatie van de conferentie ligt in handen van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie. Het kabinet heeft oud-minister Rosenthal gevraagd als speciale vertegenwoordiger van Nederland zijn diensten in te zetten voor deze conferentie. Rosenthal was als minister in 2011 verantwoordelijk voor de Freedom Online conferentie in Nederland en heeft vanuit die hoedanigheid ruime ervaring met het onderwerp. Daarnaast is zijn brede internationale ervaring en netwerk een belangrijke overweging geweest om hem hiervoor te benaderen. De heer Rosenthal zal deze functie combineren met zijn andere werkzaamheden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top