woensdag, juni 26, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Nederland geeft eerste 2 miljoen euro voor vaststellen wereldwijde prijs van uitstoot
Nederland geeft eerste 2 miljoen euro voor vaststellen wereldwijde prijs van uitstoot

Nederland geeft eerste 2 miljoen euro voor vaststellen wereldwijde prijs van uitstoot

  • Nederland
  • Het moet duidelijk zijn wat het kost om CO2 uit te stoten, waar ook ter wereld. Nederland draagt in ieder geval 2 miljoen euro bij om snel duidelijkheid te krijgen over het prijskaartje van uitstoot. Dat moet leiden tot het sneller bereiken van mondiale klimaatneutraliteit. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur & Milieu maakte dit bekend bij de klimaattop in Parijs.
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Dijksma: ‘Verstoppertje spelen is niet meer mogelijk met een mondiale prijskaart van CO2. Nederland draagt met 2 miljoen euro graag bij aan deze openheid. Het laat precies zien wat de kosten voor bedrijven en hun investeerders zijn, waardoor het verplaatsen van bijvoorbeeld productie minder aantrekkelijk zal zijn. Bovendien wordt zo sneller gekozen voor alternatieve vormen die geen of minder uitstoot veroorzaken.”

In verschillende regio’s in de wereld ontwikkelen zich inmiddels mechanismen om de prijs van CO2-uitstoot te bepalen. Om deze mechanismen aan elkaar te koppelen en om regio’s die nog geen systeem hebben voor het beprijzen van uitstoot te helpen zo’n systeem te ontwikkelen neemt de Wereldbank het initiatief voor de Carbon Pricing Leadership Coalition. Nederland heeft aangeboden bij de volgende bijeenkomst van de CPLC in 2016 als gastheer op te treden.

Over Content Editor K

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top