dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Nederland geeft in EU minst uit aan gezinnen
Nederland geeft in EU minst uit aan gezinnen

Nederland geeft in EU minst uit aan gezinnen

  • Nederland
  • Van alle EU-lidstaten geeft Nederland het minst uit aan gezinnen en kinderen als aandeel van zijn sociale uitgaven. Dat blijkt uit cijfers die het Europese bureau voor statistiek donderdag publiceerde.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjexiea6uhzt/nieuws/nederland_geeft_in_eu_minst_uit_aan?ctx=vhsih95vppua&tab=0

Nederland besteedde in 2011 32,3 procent van zijn bruto nationaal product (bnp) aan sociale bescherming, het geheel aan voorzieningen van de overheid om de lasten van gezinnen en personen te verlichten. Van deze uitgaven ging slechts 4 procent naar kinderen en gezinnen, het laagste aandeel van alle EU-lidstaten. Dat is de helft van het EU-gemiddelde en ruim vier keer minder dan koploper Luxemburg (16,5 procent).

De Nederlandse sociale uitgaven behoren als aandeel van het bnp wel tot de hoogste van de Europese Unie. Alleen Denemarken en Frankrijk gaven hier meer aan uit (respectievelijk 34,3 en 33,6 procent van hun bnp). Het gros van de sociale bescherming in Nederland wordt besteed aan ziektekosten en ouderen (43,4 en 39,4 procent van de uitgaven). Na Cyprus geeft Nederland van alle lidstaten het hoogste aandeel aan huisvesting en steun aan sociaal zwakkeren (8,4 procent).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top