dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Nederland haalt hoogste rendement uit Europees onderzoeksgeld
Nederland haalt hoogste rendement uit Europees onderzoeksgeld

Nederland haalt hoogste rendement uit Europees onderzoeksgeld

  • Europa
  • In de periode van 2007 tot en met 2013 hebben het Nederlandse hoger onderwijs, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven bijna €3,4 miljard Europese financiering weten te verwerven. Dat is bijna anderhalf keer zo veel als Nederland via de EU-begroting bijdraagt. Dat schrijven staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Kamp van Economische Zaken (EZ) vandaag aan de Tweede Kamer.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/06/20/nederland-haalt-hoogste-rendement-uit-europees-onderzoeksgeld.html

Nederland scoort het beste van alle landen wanneer de verworven financiering wordt afgezet tegen de omvang van de economie van de Europese lidstaten. In het Zevende Kaderprogramma voor Onderzoek en Technologische Ontwikkeling (KP7) van de Europese Unie werden in totaal 5173 Nederlandse onderzoeken gefinancierd, in totaal ging het om 26.454 Europese onderzoeksprojecten.

Europese samenwerking

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is verheugd met deze goede cijfers voor de Nederlandse onderzoekers: “Dankzij de samenwerking met internationale partners in KP7-projecten hebben Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven hoogstaand internationaal onderzoek kunnen verrichten. De netwerken zijn voor Nederland van strategisch belang, omdat ze kansen bieden aan de Nederlandse wetenschap om zich Europees te positioneren.”

“Nederland beschikt over een geweldige kennisbasis met toponderzoekers en bedrijven die wereldleider zijn in hun sector”, aldus minister Kamp van EZ. “Door de Europese middelen voor kennis en innovatie zo goed mogelijk te benutten, krijgen Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen de kans hun kennis om te zetten in vernieuwende producten en diensten”.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top