vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Nederland in Europese top cultuurliefhebbers
Nederland in Europese top cultuurliefhebbers

Nederland in Europese top cultuurliefhebbers

  • Nederland
  • Nederlanders behoren na de Zweden en de Denen tot de grootste cultuurliefhebbers van Europa. Ruim een derde van de Nederlanders bezoekt concerten, musea en theaters, terwijl het percentage in Europa gemiddeld op 18 ligt.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjpcf9v9l0zk/nieuws/nederland_in_europese_top?ctx=vh7eg8yilrzv&tab=0

Dat blijkt uit de jaarlijkse publicatie ‘Cultuur in Beeld’ van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die maandagochtend verscheen. Meer kinderen en jongeren hebben in 2013 een museum bezocht. Het publiek van meer traditionele cultuur vergrijst wel, aldus het overzicht.

Musea, ballet en klassieke muziek trokken in de leeftijd van 65 tot 79 jaar meer bezoekers dan voorheen. Bij de meer populaire vormen van cultuur, zoals cabaret, films en popmuziek, is de belangstelling van zowel jongere leeftijdsgroepen als ouderen gestegen.

Vooral hoger opgeleiden zijn cultureel actief. Niet-westerse allochtonen gaan minder vaak naar musea, ballet en klassieke muziek dan autochtonen, aldus het ministerie.

Het ministerie zegt verheugd te zijn over de cijfers, aangezien culturele instellingen met kortingen zijn geconfronteerd. Minister Jet Bussemaker meent dat de gesubsidieerde sector beter inspeelt op de vraag van het publiek.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top