maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / ‘Nederland moet investeren in onderzoek’
‘Nederland moet investeren in onderzoek’

‘Nederland moet investeren in onderzoek’

  • Nederland
  • Nederland moet dit en volgend jaar meer doen om investeringen in onderzoek te verbeteren. Dat staat in de aanbevelingen van de Europese Commissie voor het economische beleid van Nederland.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjtvicjr26oh/nieuws/nederland_moet_investeren_in_onderzoek?ctx=vhsih95vppua&tab=0

Brussel constateert dat er op dit moment te weinig private investeringen zijn in onderzoek en ontwikkeling (R&D) en dat moet verbeterd worden. Dat kan ook bijdragen aan economische groei.

Daarnaast blijft de Nederlandse huizenmarkt een belangrijk aandachtspunt. Nederland moet op dat vlak de beperking van de hypotheekrenteaftrek versnellen, meent Brussel. Daarnaast moet de huursector worden aangepakt en moet sociale woningbouw beter passen bij het inkomen van de huurders.

Als derde punt krijgt Nederland het advies om werknemers in de eerste jaren van hun carrière minder pensioenpremie te laten betalen. Nederland kreeg geen begrotingsadvies, omdat het begrotingstekort voldoet aan de Europese regels. Het tekort mag niet hoger zijn dan 3 procent van het bruto binnenlands product en met een tekort van 2,8 procent in 2014 voldoet Nederland daar aan. Het zal dit jaar verder afnemen. De regering verwacht dat het tekort uitkomt op 1,8 procent. Het gaat om aanbevelingen die ieder Europees land krijgt. Het is nu aan de EU-lidstaten om zich hierover te buigen. Zijn er landen die het niet eens zijn met (een van) de adviezen, dan kan alleen een meerderheid van de 28 landen ze van tafel vegen. Er is dus geen vetorecht voor een land.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top