maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Nederland strengste vuurwerkbeleid van Europa, maar ook het gevaarlijkste
Nederland strengste vuurwerkbeleid van Europa, maar ook het gevaarlijkste

Nederland strengste vuurwerkbeleid van Europa, maar ook het gevaarlijkste

  • Nederland
  • Vanwege de mogelijke gevaren bij onjuist gebruik van vuurwerk, waarschuwen de overheid en vuurwerk verkopers ons regelmatig aan strikte regels te houden.
  • Euro-Pyro
  • www.euro-pyro.eu
  • info@euro-pyro.com
  • Veelal willen ze eerst en vooral de eigen belangen veilig stellenю Vanwege de mogelijke gevaren bij onjuist gebruik van vuurwerk, waarschuwen de overheid en vuurwerk verkopers ons regelmatig aan strikte regels te houden.

Veelal willen ze eerst en vooral de eigen belangen en economische situatie veilig stellen – het alleenrecht met het maken van woekerwinsten – alvorens zich druk te maken over de volksgezondheid. Met vuurwerk wordt door de handel heel veel geld verdiend, ten onrechte, daar het meeste geld wordt verdiend zonder dat daar toegevoegde waarde tegenover staat.

De consument moet zijn vuurwerk ergens kunnen kopen. Dat vuurwerk moet van goede kwaliteit zijn, veilig te gebruiken en bovendien niet onnodig duur zijn. Overheid en winkeliers doen echter niets aan verboden prijsafspraken om de verkoopprijs kunstmatig hoog te houden en laten eerlijke concurrentie niet toe. Als Europees burger moet je bovendien de vrijheid hebben om te kunnen gaan en te staan waar je wilt, en ook te kopen wat je wilt in het desbetreffende land van keuze wanneer dat legaal is. De grenzen zijn niet voor niets geslecht, oorspronkelijk en vooral om economische redenen.

Hier wringt echter de schoen voor wat betreft Nederland, want overheid en bedrijfsleven hebben samen bekonkeld dat het kwalitatief betere en goedkopere vuurwerk in het buitenland voor aankoop en import verboden is. Een dergelijke regel is natuurlijk in een vrij Europa volstrekt bespottelijk en ook verboden. Waarom zouden buitenlandse handelaren geen toegang hebben tot de consument in Nederland, en andersom. Juist de vrijheid van personenverkeer en handel hebben Europa gemaakt wat zij nu is. Elke beperking daarin doet daar natuurlijk afbreuk aan en wekt een anti-Europese stemming op.

Over Ruud Vlemmix

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top