maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Nederland vangt internationale ebolapatiënt op
Nederland vangt internationale ebolapatiënt op

Nederland vangt internationale ebolapatiënt op

  • Nederland
  • Nederland gaat een eerste internationale ebolapatiënt opvangen op verzoek van de World Health Organisation (WHO). Dat laat minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een militair van de Verenigde Naties Vredesmacht in Liberia (UNMIL) die een bijdrage levert aan de bestrijding van ebola door te zorgen dat hulpverleners veilig hun werk kunnen doen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/12/06/nederland-vangt-internationale-ebolapatient-op.html

De kamer in het Calamiteitenhospitaal van het Universitair Medisch Centrum Utrecht waar voor het eerst een buitenlandse ebolapatient zal worden behandeld.

De man heeft de Nigeriaanse nationaliteit. Hij zal met een speciale vlucht naar Nederland worden gebracht waarna hij in het calamiteiten hospitaal van het Universitair Medisch Centrum Utrecht wordt verpleegd. Dit gebeurt in strikte isolatie door een team van artsen en verpleegkundigen die hiervoor zijn opgeleid en getraind. Onlangs heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) alle universitair medisch centra in Nederland geïnspecteerd. De IGZ kwam tot het oordeel dat de UMC’s in staat zijn patiënten veilig op te vangen en te verzorgen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top