dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Nederland zakt plek op lijst slimste economieën in EU
Nederland zakt plek op lijst slimste economieën in EU

Nederland zakt plek op lijst slimste economieën in EU

  • Nederland
  • Nederland is een plaats gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst van de meest innovatieve economieën in de EU. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de Europese Commissie in Brussel, dat dinsdag is gepresenteerd. Vorig jaar stond Nederland vijfde, daarvoor zevende.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjhsis982axv/nieuws/nederland_zakt_plek_op_lijst_slimste?ctx=vhsih95vppua&tab=0

Nederland zit nog steeds niet in de topgroep met de ,,innovatieleiders” Zweden, Denemarken, Duitsland en Finland. De commissie ziet Nederland als ,,innovatievolger”, samen met negen andere EU-lidstaten zoals België en Groot-Brittannië.

Volgens Brussel presteert Nederland relatief zwak bij onder meer de verkoop van innovaties aan bijvoorbeeld firma’s. Ook daalden in 2013 de licentie- en octrooi-inkomsten uit het buitenland aanzienlijk. Maar over het algemeen doet Nederland het bovengemiddeld in de EU op het gebied van innovaties, stelt de commissie. Zo zijn er veel internationale wetenschappelijke publicaties waaraan Nederlandse onderzoekers meewerkten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top