zondag, januari 17, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Nederland ziet te veel fouten in uitvoering EU-begroting 2013
Nederland ziet te veel fouten in uitvoering EU-begroting 2013

Nederland ziet te veel fouten in uitvoering EU-begroting 2013

  • Nederland
  • Nederland heeft opnieuw samen met het Verenigd Koninkrijk en Zweden tegen de goedkeuring gestemd van de uitvoering van de EU-begroting over 2013. De 3 landen wijzen er al sinds 2012 nadrukkelijk op dat er grote verbeteringen nodig zijn in het financieel beheer van Europese gelden.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/02/19/nederland-ziet-te-veel-fouten-in-uitvoering-eu-begroting-2013.html

In een verklaring merken de 3 landen op dat de Europese Rekenkamer al 20 jaar geen goedkeurende verklaring heeft kunnen afgeven. Het foutenpercentage ligt nog altijd op bijna 5%, terwijl de Europese Rekenkamer maximaal 2% aanvaardbaar vindt. Nederland en de andere tegenstemmende landen roepen op maatregelen te nemen om dit foutenpercentage terug te brengen.

Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden vinden ook dat de verantwoording transparanter zou moeten, de regels eenvoudiger en dat de lidstaten zich ook beter moeten verantwoorden over de inzet van geld uit EU-fondsen. Nederland doet dat zelf met een speciale Nationale Verklaring, voorzien van een onafhankelijk oordeel van de Algemene Rekenkamer.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top