vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Nederlanders het meest tevreden in de EU over parttime werken
Nederlanders het meest tevreden in de EU over parttime werken

Nederlanders het meest tevreden in de EU over parttime werken

  • Nederland
  • Dat Nederland Europees kampioen deeltijdwerken is, was al langer bekend. Uit onderzoek van statistiekbureau Eurostat blijkt dat Nederlandse parttimers ook nog met afstand het meest tevreden zijn over hun arbeidssituatie. Slechts 4,2 procent zou graag meer willen werken, terwijl dat gemiddeld in de hele Europese Unie voor 22,7 procent geldt.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjitg35023v7/nieuws/nederlanders_het_meest_tevreden_in_de_eu?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Volgens de rekenmeesters van de EU heeft meer dan de helft (50,7 procent) van de Nederlandse werkenden een deeltijdbaan. Duitsland en Groot-Brittannië volgen op zeer respectabele afstand met rond de 27 procent. In die landen geeft echter respectievelijk een zesde en een kwart van de parttimers aan graag meer uren te kunnen en willen werken, veel meer dan in Nederland. Gemiddeld heeft een op de vijf werkende Europeanen een parttimebaan.

Na de Nederlandse deeltijdwerker is de Luxemburgse het meest content. Van hen zou iets meer dan 10 procent liever meer uren draaien dan nu het geval is. In Griekenland bijvoorbeeld geldt dat voor bijna driekwart van de parttimers en in Spanje en Cyprus voor meer dan de helft. In totaal telde Eurostat bijna 10 miljoen Europeanen die minder werken dan zij eigenlijk zouden willen. In Nederland waren dat er 180.000.

De OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) waarschuwde onlangs dat het grote aantal parttimers onder met name Nederlandse vrouwen een rem zet op de arbeidsproductiviteit en daarmee op de economische groei. Plaatsvervangend secretaris-generaal Yves Leterme van de internationale denktank sprak van een zwakte van de Nederlandse economie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top