vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Nederlanders overschatten EU-kosten
Nederlanders overschatten EU-kosten

Nederlanders overschatten EU-kosten

  • Nederland
  • Veel Nederlanders overschatten de bijdrage die Nederland kwijt is aan de EU. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Ipsos. Nederlanders schatten de gemiddelde kosten per Nederlander voor de EU op 672 euro per jaar, terwijl ze in werkelijkheid slechts 234 euro bedragen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjlam2clhrz6/nieuws/nederlanders_overschatten_eu_kosten?ctx=vh9xh695xkkj&tab=0

Ook blijken Nederlandse kiezers er nogal naast te zitten als het gaat om de voornaamste uitgavenposten van de Europese Unie. De kiezer overschat de uitgaven voor administratie en bestuur behoorlijk. 43 procent denkt dat deze post het zwaarst weegt op de begroting van de EU, terwijl in feite het meest wordt uitgegeven aan groei en werkgelegenheid.

De gemiddelde lengte van de werkweek wordt eveneens verkeerd ingeschat. Drie op de vier Nederlanders raamt die voor de Nederlandse werknemer op tussen de 30 en 40 uur. In werkelijkheid is dat 26,6 uur.

De Ipsos Politieke Barometer is gebaseerd op online onderzoek onder een representatieve steekproef van circa 1000 stemgerechtigde Nederlanders per meting.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top