zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / 60e Tulpenrallye van 4 tot 10 mei: Route van Noordwijk naar Nice
60e Tulpenrallye van 4 tot 10 mei: Route van Noordwijk naar Nice

60e Tulpenrallye van 4 tot 10 mei: Route van Noordwijk naar Nice

  • Netherlands
  • Tulpenrallye De Tulpenrallye is Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s.
  • Keukenhof
  • http://www.keukenhof.nl
  • info@keukenhof.nl

De eerste editie werd in 1949 verreden en destijds stonden er 164 equipes aan de start. Natuurlijk zijn er aan de start van de 60e Tulpenrallye vele mooie herinneringen aan eerdere edities van het evenement. Aan de eerste editie in 1949, aan de snelle ontwikkeling van de rally in de jaren ’50 en de eerste periode van gloriejaren in de jaren 60 toen de Tulpenrallye één van de toonaangevende rally’s in Europa was en het evenement, net als beroemde rally’s als de Monte Carlo Rally en de RAC Rally, meetelde voor het Europees kampioenschap rally’s. Daarna volgden de ’70er jaren met vele uitdagingen voor de organisatie en wist de AMAC vervolgens in de 80er jaren het evenement een nieuwe impuls te geven op basis van een compacte dag-rally met klassementsproeven.

Twintig jaar geleden, in 1993, werd de 40e editie van de Tulpenrallye gereden: de eerste International Historic Tulpenrallye, met start en finish in Noordwijk. De laatste 19 edities van de historische Tulpenrallye vormen duidelijk een nieuwe periode van bloei voor de oudste klassieke rally in Nederland. Bij de 50e Tulpenrallye (2003) werd terug gegrepen naar het oude rallyconcept uit de jaren ‘50 en ‘60, met een start in het buitenland en een finish in Nederland. Tien jaar later kunnen we stellen dat de Tulpenrallye vanuit vele prachtige Franse locaties is gestart, waaronder Évian-les-Bains, Annecy, Aix-les-Bains en Vichy, maar dat het voor deze jubileum-editie tijd is om te kijken naar vernieuwing. Vlak na de finish van 59e Tulpenrallye heeft de organisatie besloten de route om te draaien, met een proloog en start in Noordwijk en de finish in Nice aan de Côte d’Azur in Frankrijk.

Het evenement wordt verreden over 6 dagen; de lengte van de rally is voor de Vintageklasse circa 1900 km en voor de Expertklasse ca. 2400 km. De deelnemers zullen tijdens de rally in de verschillende klassen een spannende strijd voeren om de juiste routes en controles op tijd te vinden en de correcte passeertijden bij de tijdcontroles te laten noteren. De Tulpenrallye is geen snelheidsevenement; de nadruk tijdens de rally ligt op navigatie en een groot aantal regelmatigheidstests. De gehele route voert over openbare wegen door Europa, en voor het gebruik van al deze wegen is door de organisatie vooraf toestemming gevraagd aan de verantwoordelijke autoriteiten. Alle deelnemers dienen zich volledig te houden aan de regels op de openbare weg waarop wordt gereden en dit wordt door de organisatie streng gecontroleerd.

Met ruim 230 equipes aan de start is het deelnemersveld groter dan ooit gedurende de laatste 20 jaar en wordt de 50e editie met 223 startende equipes, overtroffen. Deze editie staat daarmee in de top-5 voor wat betreft het aantal deelnemers in de gehele historie van het evenement.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top