maandag, februari 24, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Afsluiting schaatsseizoen met 4e KPN Schaatsvriendendag voor gehandicapten was groot succes
Afsluiting schaatsseizoen met 4e KPN Schaatsvriendendag voor gehandicapten was groot succes

Afsluiting schaatsseizoen met 4e KPN Schaatsvriendendag voor gehandicapten was groot succes

  • Netherlands
  • Amsterdam, 24 maart 2013 – Vandaag vond de afsluiting van het schaatsseizoen 2012/2013 plaats met de 4e KPN Schaatsvriendendag voor gehandicapten op de Jaap Eden IJsbaan Amsterdam. Deze dag werd georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met KNSB, KPN, NS, Jaap Eden IJsbaan en IceWorld. Bijna 1.400 deelnemers, mensen met en zonder handicap, trotseerden de ijzige kou en beleefden een geweldige dag. Er werd met heel veel plezier gesport!
  • Fonds Gehandicaptensport
  • www.fondsgehandicaptensport.nl
  • lilian@fondsgehandicaptensport.nl

Afsluiting schaatsseizoen
Schaatshelden als Barbara de Loor, Annamarie Thomas, Carl Verheijen en schaatsers van Special Olympics stonden samen schouder aan schouder en reden hand in hand de laatste ronde van het schaatsseizoen. Hiermee omarmden zij symbolisch de gehandicaptensport. Dit, na een geweldige warming-up op muziek met alle deelnemers, als start van de 4e KPN Schaatsvriendendag; een dag vol schaatsplezier voor honderden gehandicapten en hun vrienden. ‘Deze schaatsvriendendag was weer een ultiem bewijs van de kracht van sport om zorg te dragen voor integratie van mensen met een handicap in de samenleving. Hier doen we het natuurlijk allemaal voor. Op het succes van vandaag kunnen we weer verder bouwen voor de toekomst van de gehandicaptensport.’, aldus Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptensport.

Kennismaking met vele takken van de schaatssport
Lichamelijk, verstandelijk, auditief of visueel gehandicapten maakten samen met hun vrienden kennis met verschillende takken van de schaatssport. Zij namen deel aan clinics schaatsen, sledgehockey, inline skaten, curling en priksleeën en volgden met veel plezier de demonstraties kunstschaatsen, Red Bull Crashed Ice en synchroon schaatsen.

Vele gehandicapten ervoeren dat ze meer konden dan ze dachten. Het was geweldig om te zien dat velen met meer zelfvertrouwen naar huis gingen in de wetenschap dat iedereen kan sporten, ook zij.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor alle gehandicapten in Nederland structureel mogelijk te maken. Denk dan aan extra aanpassingen, extra begeleiding of speciaal vervoer. Daarvoor is geld nodig. Veel geld. Sta ook als één team achter de gehandicaptensport, zodat iedereen kan sporten. Laat niemand buitenspel staan!

KNSB coördineerde evenals in de eerdere edities de clinics en demonstraties. Want schaatsen en skaten is van en vóór iedereen!
KPN, hoofdsponsor van het schaatsen in Nederland is vanuit haar 1%FairShare® partnerschap met Fonds Gehandicaptensport hoofdsponsor van de KPN Schaatsvriendendag. Ruim 30 betrokken KPN medewerkers waren deze dag als vrijwilliger aanwezig.
NS sponsorde vanuit haar 1%FairShare® partnerschap met Fonds Gehandicaptensport.

IceWorld stelde voor iedereen gratis schaatsen beschikbaar.
Jaap Eden IJsbaan stelde haar locatie kosteloos beschikbaar.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top